HR EN

Grad Koprivnica

reVITAlize - završna konferencija

Održana završna konferencija projekta reVITAlize

U ponedjeljak 26. rujna održana je završna konferencija projekta „Vinski folklor kao povijesni identitet Podravine i Pomurja“ – reVITAlite. Riječ je o projektu financiranom u  okviru Interreg V-A programa prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska 2014.-2020. Projekt je usmjeren na revitalizaciju vinskog folklora i brendiranje prekogranične regije u smislu održivog visokokvalitetnog brenda u području vinskog folklora. Nositelj je Grad Koprivnica, a projektni partneri su Muzej grada Koprivnice i Mađarsko kulturno neprofitno društvo regije Mura.

Zahvaljujući projektu održano je niz aktivnosti, a svakako za hrvatske partnere jedna od najvažnijih je energetska obnova djela zgrade Muzeja grada Koprivnice i postavljanje stalnog muzejskog postava pod nazivom „Samo je vu goricaj živlenja pravi raj“ u podrumskom djelu zagrade. Ostale aktivnosti odrađene u sklopu projekta su i izgradnja i opremanje eko kuće u Totszentmartonu, brendiranje zajedničkih prekograničnih turističkih paketa u području vinskog folklora, organizacija aktivnosti – Dani Martinja, Otvoreni dani vina, Wine fest, izložbe i interaktivne radionice sa svrhom oživljavanja vitikulture i starih zanata kao i organizacija sakralno – vinske tematske rute u okviru koje hrvatske i mađarske udruge vinogradara imaju priliku prezentirati tradicionalni know how specifičan za regiju.

U pripremi ovog projekta su nam od velike važnosti bila sva znanja koja se najčešće ne mogu izmjeriti radnim satima ili radnim mjestima, a koja postoje u zajednici. Upravo ljudi koji su radili na projektu sa svojim znanjem doprinijeli su oblikovanju projektne ideje, što je u konačnici rezultiralo odobrenjem financijskih sredstava te realizacijom svih ovih prekrasnih aktivnosti – kazala je Ksenija Ostriž, zamjenica gradonačelnika te zahvalila svima koji su radili na projektu.

Detaljne projektne aktivnosti predstavile su voditeljica projekta Gordana Biondić, zatim članice projektnog tima Maša Zamljačanec i Ivana Gregurec te ispred mađarskog partnera članica projektnog tima Zorica Puklavec Lukacz.

Ukupna vrijednost projekta je 998.227,08 EUR, udio Grada Koprivnice iznosi 402.640,88 EUR, Muzeja grada Koprivnice 139.062,59 EUR, a Mađarskog kulturno neprofitnog društva regije Mura 456.523,61 EUR. S realizacijom projekta krenulo se 01. listopada 2020, a projekt traje do 30. rujna 2022. godine.

Ovaj tekst proizveden je uz financijsku pomoć Europske unije. Njegov sadržaj isključiva je odgovornost Grada Koprivnice i ni pod kojim uvjetima ne odražava stav Europske unije i/ili Upravljačkog tijela.

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice