HR EN

Grad Koprivnica

Održana završna konferencija projekta (O)Drži korak

Zamjenica gradonačelnika Melita Samoborec sudjelovala je danas na završnoj konferenciji projekta „(O)Drži korak: Obrazovanjem romske djece i mladih do održivog razvoja zajednice“, koja se održala u prostorima Koprivničko-križevačke županije.

Izuzetno smo ponosni i veseli nas što su s područja grada Koprivnice u projektu sudjelovale dvije naše ustanove, Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ te Osnovna škola „Antun Nemčić Gostovinski“. Nadam se da je ovo samo početak jedne dobre suradnje koju ćemo nastaviti i dalje. Isto tako se nadam, da svi ciljevi koje smo si na početku ovog projekta zadali, a to su uključivost i tolerancija prema kulturološkim i svim drugim različitostima Roma, smo ostvarili i otvorili dodatan prostor za nadogradnju“, istakla je između ostalog u svome govoru zamjenica gradonačelnika Melita Samoborec.

Okupljenima su se obratili predstavnici partnera u projektu zamjenik župana Ratimir Ljubić, predsjednik Udruge Roma Korak po Korak Franjo Horvat, voditelj projekta Shahidul Islam, koordinatorica POU Korak po korak Marina Trbus, ravnateljica OŠ „Antun Nemčić Gostovinski“ Gordana Gazdić Buhanec, ravnatelj OŠ „“Fran Koncelak“ Drnje Ivan Pikivača te ravnatelj Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Karlo Galinec.

Tijekom provedbe projekta od 1. ožujka 2019. do 28. veljače 2020. godine, tridesetak učitelja i stručnih suradnika iz dvije partnerske škole steklo je saznanja dinamike stvaranja i utjecaja stereotipa i predrasuda spram pripadnika ranjivih skupina. Razvili su kompetencije za promjenu školskog okruženja u cilju stvaranja jednakih šansi za svako dijete. Sudionici edukacije „Odgoj za različitosti i poučavanje kojoj hrvatski nije prvi jezik“ su razvili dodatna znanja za rad s djecom koja ne govore hrvatski jezik kod kuće. U projektu je ukupno sudjelovalo 312 učenika sa učiteljima pratiteljima.

Projekt je sufinanciran od strane Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske – Švicarsko-hrvatski program suradnje.

Prijam građana

Kod gradonačelnika i pročelnika,
utorkom

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice