HR EN

Grad Koprivnica

Halo pomoć za starije osobe

Održana završna konferencija programa HALO pomoć za starije osobe

Danas, 26. svibnja 2023. godine u prostoru Inkubatora kreativnih industrija održana je završna konferencija programa „HALO pomoć za starije osobe“ čiji je nositelj Klub za starije osobe „Mariška“. Riječ je o programu koji se provodi već devet godina, a ovaj treći trogodišnji program je s provedbom započeo 1. lipnja 2020. godine i trajat će sve do 31. svibnja 2023. godine.

Prije devet godina Klub Mariška je prvi puta prijavio taj program u partnerstvu s Domom za starije i nemoćne osobe Koprivnica i od tada pa sve do danas smo uspjeli održati redovito ovu uslugu koja je iznimno važna za starije osobe – objasnila je Valentina Čadavec, predsjednica Kluba za starije osobe “Mariške”.

Do tada se ovaj program nije provodio nigdje osim u Zagrebu te je upravo ta dobra praksa poslužila kao primjer za prijavu. Cilj je starijim ukućanima pružiti što sigurniji i ugodniji boravak u njihovom domu. Iz Kluba ističu kako se upravo zahvaljujući ovoj usluzi stariji građani osjećaju sigurnije u svojim domovima jer im je usluga halo pomoći putem socijalnih alarmnih uređaja u domovima osigurana kroz 24-satno dežurstvo u dojavnom centru.

Ispred Grada Koprivnice završnoj konferenciji prisustvovao je Ivan Pal, predsjednik Gradskog vijeća grada Koprivnice.

Veliko hvala svima koji su radili na realizaciji programa. Znam kakav je potreba i u gradu Koprivnici i naročito Podravini i Prigorju jer znamo kakva nam je struktura stanovništva. I vi koji sudjelujete u projektu imate određeni interes jer od nečeg se mora živjeti, no siguran sam da onaj tko nema empatiju prema starijim osobama, tko ne razumije njihove probleme, ovaj posao ne može raditi. – kazao je Ivan Pal, predsjednik Gradskog vijeća Koprivnica.

Ukupna vrijednost programa za trogodišnje razdoblje iznosila je 67.688,63 EUR. Program je sufinanciran sredstvima Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, Koprivničko-križevačke županije i Grada Koprivnice.

Konferenciji su također prisustvovale ispred Koprivničko-križevačke županije Maja Blažek, pročelnica Upravnog odjela za zdravstveno-socijalne djelatnosti te ispred Doma za starije i nemoćne osobe Koprivnica Željka Koluder-Vlahinja, ravnateljica.

 

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice