HR EN

Grad Koprivnica

Održana završna konferencija FUNK-a – predstavljeni programi i aktivnosti vrijedni 850 tisuća kuna

FUNK, forum udruga koji se sastoji od pet udruga, danas su u svojim prostorima koprivničkog Kampusa na završnoj konferenciji predstavili aktivnosti koje su proveli u sklopu projekta „FUNK – Centar izvan centra“. Ukupna vrijednost projekta je 844.597.61, kuna koji se provodio u protekle dvije godine, odnosno od listopada 2018. do listopada 2020. godine.

Konferenciji su ime Grada Koprivnice prisustvovale Ksenija Ostriž, zamjenica gradonačelnika i Ana Mlinarić, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti.

„Vi niste postali samo mašina za stvaranje projekata kojima se financiraju programi u kulturi Grada Koprivnice, već ste pokazali, iako ste entuzijasti, da je moguće i u svoje slobodne vrijeme napraviti jako puno. Zbog svega što ste napravili, pozvani ste da sudjelujete iduće godine u izradi strategije Grada Koprivnice u nadolazećem razdoblju te sam sigurna da ćete nam sa svojim novim vizijama u tome i pomoći“, rekla je zamjenica gradonačelnika.

Svrha projekta „FUNK – Centar izvan centra“ je kroz revitalizaciju neiskorištenih objekata unutar bivše koprivničke vojarne, uz civilno-javno partnerstvo najaktivnijih gradskih udruga na području nezavisne kulture i jedinice lokalne samouprave uspostaviti prvi centar nezavisne kulture u gradu Koprivnici. Suradnjom na ovom projektu rješava se problem nedostatka kulturnog centra u gradu Koprivnici, povećava se kvaliteta života građana te se decentraliziraju kulturne aktivnosti izvan glavnog grada Hrvatske. Osim jačanja vlastitih kapaciteta, najveći broj projektnih aktivnosti usmjeren je lokalnoj zajednici i njihovom uključivanju u razvoj novog kulturnog centra, što kroz aktivnosti za kvalitetnije provođenje slobodnog vremena, što kroz aktivnosti informiranja i strateškog planiranja (budući da je jedan od elemenata projekta razvijanje Strategije razvoja nezavisne kulture grada Koprivnice).

Aktivnosti:

  • studijska putovanja radi razmjene iskustva i dobre prakse,
  • izrada publikacije-vodič o ponudi nezavisnih kulturnih programa u svrhu podizanja javne svijesti o sudioničkom upravljanju u kulturi, okrugli stol na temu sudioničkog upravljanja u kulturi,
  • izrada Strategije razvoja nezavisne kulture grada Koprivnice,
  • radionice – video art, dizajn zvuka, dizajn plakata, interpretacija kulturne baštine, filmska kritika, suvremena fotografija, koncerti, izložbe, glazbeni performansi, predstava.

 

Prijam građana

Kod gradonačelnika i pročelnika,
utorkom

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice