HR EN

Grad Koprivnica

Održana radna sjednica Stožera CZ grada Koprivnice

Održana sjednica Stožera civilne zaštite Grada Koprivnice

U prostorijama Gradske uprave, danas 3. ožujka,  održana je radna sjednica Stožera civilne zaštite Grada Koprivnice.

Na samom početku sjednice Ksenija Ostriž, načelnica Stožera  čestitala je  pripadnicima službi zaštite i spašavanja Međunarodni dan civilne zaštite i Dan civilne zaštite u Republici Hrvatskoj koji se slavi svake godine 1. ožujka. Istaknula je da Grad Koprivnica sustavno ostvaruje odličnu suradnju sa svim subjektima civilne zaštite na našem području i kako je upravo zajedničko i koordinirano postupanje subjekata civilne zaštite najbitnije u slučaju izvanrednih situacija.

Dotakla se i aktualne epidemije koronavirusa naglasivši kako je Stožer civilne zaštite Grada Koprivnice u stalnom kontaktu sa županijskim Stožerom civilne zaštite koji je nadležan za davanje uputa i provođenje mjera te protokole, ali i sa Zavodom za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije.

U sklopu dnevnog reda Ivan Golubić, predsjednik VZG-a Koprivnice održao je prezentaciju o općim informacijama vezanim uz novi koronavirus 2019-nCoV.

Aktualne informacija o koronavirusu prisutnima je predstavila Draženka Vadla, ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije. Napomenula je da su poduzete sve potrebne mjere i da su sve službe upoznate s postupcima i napucima u slučaju pojave virusa te su spremne odgovoriti i na ovu vrstu izazova.

Na području Koprivničko-križevačke županije nema osoba sa simptomima koronavirusa. Sustav funkcionira, sve je pod kontrolom i doista nema mjesta za paniku. Skrećem pozornost da svi koji osjećaju simptome ne odlaze u ambulante i bolnicu, nego neka se  prvo jave na dežurne brojeve epidemiologa koji će savjetovati što činiti i kako se ponašati. –  istaknula je  Draženka Vadla.

Važno je da građani slušaju preporuke Zavoda za javno zdravstvo.

Mjere opreza kojima se može smanjiti infekcija su:

  • održavajte osobnu higijenu s naglaskom na pranje ruku,
  • koristite papirnate maramice te ih higijenski odložite nakon korištenja,
  • izbjegavanje dodirivanja sluznice očiju, nosa i usta prljavim rukama
  • održavajte higijenu prostorija i redovito provjetravajte prostorije u kojima se boravi,
  • izbjegavajte boravak u zatvorenoj prostoriji u kojima boravi mnogo ljudi,
  • izbjegavajte mjesta gdje može doći u kontakt s oboljelim osobama.

Epidemiolozi u Koprivničko-križevačkoj županiji su dostupni: radnim danom od 7 do 15 sati na broj telefona 048 681-401 ili 048 655-121, a poslije 15h, vikendom i blagdanom na broj pripravnog epidemiologa 098 592 215 bez obzira radi li se ili ne o simptomima sličnim  gripi (povišena tjelesna temperatura, kašalj, grlobolja, kratak dah, umor).

Sve informacije, upute, protokoli i smjernice te aktualnosti vezane za koronavirus mogu se pronaći i na službenim mrežnim stranicama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo,  Ministarstva zdravstvaRavnateljstva civilne zaštite te Ministarstva vanjskih i europskih poslova.

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice