HR EN

Grad Koprivnica

Održana prezentacija provedbe projekta „Živjeti zdravo“

Dječjim vrtićima s područja Koprivničko-križevačke županije, osnovnim školama,  ustanovama i udrugama s područja grada Koprivnice, danas je u prostoru Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije, predstavnica Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo prof. Maja Lang Morović predstavila je rezultate i buduće aktivnosti projekta „Živjeti zdravo“.

Predstavljen je edukativni materijal „Živjeti zdravo u vrtiću“ iz područja promicanja zdravlja u predškolskoj dobi koji govori o usvajanju zdravih navika od najranije dobi s naglaskom na 5 pravila za dječje zdravlje:

  1. Započni dan doručkom!
  2. Svaki dan izađi s prijateljima na igru van!
  3. Šarena hrana svakoga dana za zdravlje mališana!
  4. Voda ti daje super moć!
  5. Dok spavaš, rasteš!

Prezentaciji je u ime Grada Koprivnice prisutvovala i zamjenica gradonačelnika Melita Samoborec.

„Zaista sam sretna i ponosna da je naš grad najinovativniji i najuspješniji po provedbi različitih programa, igraonica  i edukacija u Republici Hrvatskoj. Zahvaljujem od sveg srca svim našim školama, vrtićima, udrugama, gradskim i javnim ustanovama na sudjelovanju u svim aktivnostima koje se provode svih ovih godina. Isto tako, veseli me da će tijekom nadolazećeg vremena u naš gradski park stići nova igrala za djecu s teškoćama u razvoju, a financirana od strane Referentnog centra Ministarstva zdravstva za promicanje zdravlja“, rekla je zamjenica gradonačelnika Melita Samoborec.

Predstavljene su aktivnosti „Hodanjem do zdravlja“ i „Volonteri u parku“ koje su provedene u 2018. i 2019. godini.

„Hodanjem do zdravlja“ ostvareno je ukupno 85 aktivnosti s 1.144 sudionika te je prijeđeno 340 kilometara.

„Volonterima u parku“ ostvareno je ukupno 56 aktivnosti s 3.545 djece i odraslih (2.884 djece, 661 odrasli) s ukupno 19 suradnih organizacija: Osnovna škola „Antun Nemčić Gostovinski“ Koprivnica, Osnovna škola „Đuro Ester“ Koprivnica, Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Podravsko sunce Koprivnica, Dječji vrtić „Tratinčica“, Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ Koprivnica, Srednja škola Koprivnica, Gimnazija „Fran Galović“ Koprivnica, Dječji vrtić „Smiješak“ Koprivnica, Dječji vrtić „Igra“ Koprivnica, Dječji vrtić „Sv. Josipa“ Koprivnica, Zajednica športskih udruga grada Koprivnice, Odred izviđača „Kamengrad“ Koprivnica, Klub za starije osobe „Mariška“, Društvo naša djeca Koprivnica, Plesna skupina „Sweet beat“, Sportski centar „Cerine“, Rukometni klub Podravka, Obrt za čuvanje djece „Anđeli“ i Obrt za čuvanje djece „Mali anđeli“.

Osim predstavljanja želja je bila prepoznati mogućnosti za unaprjeđenje i osnaživanje provedbe aktivnosti i načine motiviranja građana na sudjelovanje  kako bi provedba projektnih aktivnosti proizašlih iz Nacionalnog programa „Živjeti zdravo“ bila što sveobuhvatnija, učinkovitija i održivija.

 

 

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice