HR EN

Grad Koprivnica

Održana posljednja ovogodišnja sjednica Gradskog vijeća

Posljednja ovogodišnja 27. sjednica Gradskog vijeća Grada Koprivnice, održana je u četvrtak, 10. prosinca u dvorani Doma mladih, pridržavajući se pritom svih donesenih epidemiološkim mjera i preporuka Stožera civilne zaštite RH i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Sjednici je prisustvovalo 18 vijećnika od njih 21.

Rasprava je započela točkom pitanja i prijedlozi. U sklopu iste vijećnici su raspravljali o provođenju različitih modela online i hibridne nastave u osnovnim školama kojima je Grad osnivač. Postavljen je i upit o mogućnosti participativnog oblika prezentiranja gradskog proračuna, zatim o novim lokacijama na kojima će biti gradilišta po povoljnijim uvjetima za kupnju što se tiče mladih obitelji. Raspravljalo se o trenutnom statusu studentskog doma (izgradnja kreće na jesen 2012. godine), benefitima izgradnje drugog kolosijeka za grad Koprivnicu, stanju konačišta u vlasništvu HŽ-a, prodaji zgrade Glasa Podravine, azbestnim pločama na dječjem vrtiću u Opatičkoj ulici. Bilo je govora i o javnoj rasvjeti u gradskom parku, projektu LAG, uređenju prometnica na Brežancu. Tijekom rasprave na sva je pitanja odgovarao gradonačelnik Mišel Jakšić.

Vijećnici su jednoglasno donijeli Odluku o prijenosu i preuzimanju poslovnog udjela u društvu Koprivničke Vode d.o.o. Koprivnica kao i Odluka o donošenju Izjave o osnivanju trgovačkog društva Koprivničke Vode društvo s ograničenom odgovornošću. Većinom glasova donesena je Odluka o pripajanju trgovačkog društva Kampus d.o.o., trgovačkom društvu Komunalac d.o.o., kao i o donošenju odluke o izmjenama Odluke o osnivanju trgovačkog društva Gradsko komunalno poduzeće Komunalac društvo s ograničenom odgovornošću.

Jednoglasnom odlukom donesen je Zaključak o prihvaćanju Programa rada i financijskog plana Savjeta mladih Grada Koprivnice za 2021. godinu.

Pred vijećnicima je bila i točka rebalansa Proračuna, odnosno Izmjena i dopuna Proračuna Grada Koprivnice za 2020. godinu i Projekcije za 2021. i 2022. godinu.

Glavna tema posljednje ovogodišnje sjednice Gradskog vijeća, pod osmom točkom dnevnog reda, bilo je donošenje Proračuna Grada Koprivnice za 2021. godinu i Projekcije za 2022. i 2023. godinu, koji je na kraju izglasan većinom podignutih ruku za prihvaćanje.Donesena je Odluka o izvršavanju Proračuna Grada Koprivnice za 2021. godinu kao i Odluka o zaduživanju Grada Koprivnice.

Od važnijih Odluka izdvajamo donošenje dopune Programa mjera poticanja razvoja poduzetništva na području grada Koprivnice, Odluke o dopuni Odluke o gradskim porezima, Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o utvrđivanju mjerila za sufinanciranje djelatnosti dadilja na području grada Koprivnice. Izglasano je i donošenje Pravilnika o ostvarivanju prava na pomoć Grada Koprivnice za opremu djeteta, kao i Odluka o izmjeni i dopuni Odluke o socijalnoj skrbi Grada Koprivnice.

Prijam građana

Kod gradonačelnika i pročelnika,
utorkom

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice