HR EN

Grad Koprivnica

Obiteljski centar - početna konferencija

Održana početna konferencija projekta uspostave Podružnice obiteljskog centra

Danas, 27. travnja u Sportskoj dvorani Srednje škole Koprivnica održana je početna konferencija projekta „Uspostava Podružnice obiteljskog centra Centra za socijalnu skrb Koprivnica kao podrška procesu deinstitucionalizacije“. Tim povodom predstavljene su aktivnosti koje su prethodile prijavi na projektu i aktivnosti realizirane u sklopu projekta.

Konferenciju je otvorio Danijel Rušak, ravnatelj Centra za socijalnu skrb Koprivnica.

Mi smo ne čekajući prijavu na projekt proveli statusne promjene i osnovali Podružnicu obiteljski centar. Kako bi to realizirali trebao nam je stručni kadar i uz odobrenje Ministarstva imenovali smo predstojnicu podružnice i sistematizirali radna mjesta – napomenuo je Danijel Rušak, ravnatelj Centra.

Podružnica obiteljskog centra s radom je započela u srpnju 2020. godine a trenutno djeluje na prostoru Centra za socijalnu skrb Koprivnica.

Za potrebu realizacije cjelokupnog projekta potrebno je bilo osigurati novi prostor. Zajedničkom  koordinacijom Grad Koprivnica i GKP Komunalac Koprivnica Centru su na korištenje dali zgradu na prostoru Kampusa.

Drago mi je što smo ostvarili ovako dobru suradnju na ovom projektu. Obiteljski centar bit će prostor u kojem će naši sugrađani moći dobiti potporu u trenucima kada će im to biti najpotrebnije. Sam Centar bit će smješten na prostoru Kampusa, a riječ je o jednom u nizu projekata koji se tamo provode – istaknula je Ksenija Ostriž, zamjenica gradonačelnika Koprivnice.

Projekt uspostava Podružnice obiteljskog centra vrijedan je 5.484.791,54 kuna. Njime je, između ostalog, predviđena rekonstrukcija 16 infrastrukturnih jedinica unutar zgrade, nabava opreme potrebne za pružanje usluga te nabava triju vozila s obzirom na terenski rad i činjenicu da Podružnica pokriva područje cijele županije. U sklopu naznačene rekonstrukcije i opremanja, predviđeno je i opremanje prostorije za grupni rad s korisničkim skupinama, kutka/sobe za dojenje, sobe za susrete i druženja roditelja i djece te sobe za nadzor tih susreta i druženja.

Podršku projektu pružila je i Koprivničko-križevačka županija koja je ujedno i partner na projektu.

Obiteljski centar koji je dooista potreban gradu i okolnim mjestima već djeluje, a sada će zahvaljujući projektu dobiti adekvatan prostor – istaknuo je Ratimir Ljubić, zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije.

Podrška kod prijave na projekt bila je PORA Regionalna razvojna agencija Koprivničko-križevačke županije.

Mi možemo pružiti pomoć i napisati projekt ali treba i druga strana biti ta koja će dati sve od sebe da projekt bude realiziran, a kod pisanja ovog projekta to je doista tako i bilo – istaknula je Melita Birčić, ravnateljica Regionalna razvojna agencija.

Cjelokupni projekt predstavila je Silvija Čavić, predstojnica Podružnice.

Usluge koje su predviđene obiteljskim centrom su između ostalog razni oblici podrške, primjerice škola za roditelje, rad s mladima, prevencija vršnjačkog nasilja i druge teškoće koje se mogu pronaći unutar obitelji ili individualno – istaknula je Silvija Čavić, predstojnica Podružnice.

Planirano trajanje projekta je dvije godine, nositelj je Centar za socijalnu skrb Koprivnica, a partneri su Koprivničko-križevačka županije, te Centar za socijalnu skrb Križevci i Centar za socijalnu skrb Križevci.

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice