HR EN

Grad Koprivnica

Početna konferencija projekta Odjek IV

Održana početna konferencija projekta ODJEK IV

Danas, 4. listopada u Gradskoj vijećnici održana je početna konferencija projekta „Odrastanje u jednakosti – ODJEK IV“. Riječ je o projektu kojim se odgovara na problem nejednakih obrazovnih mogućnosti s kojim se suočavaju učenici s teškoćama u razvoju te im je potrebna podrška u vidu pomoćnika u nastavi čime se pridonosi izjednačavanju i boljem obrazovnom uspjehu.

Ispred Grada Koprivnice konferenciji su prisustvovali gradonačelnik Mišel Jakšić i zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž.

S provedbom projekata ODJEK započeli smo još 2015. godine i do sada je povućeno oko 11,5 milijuna kuna, od čeka je 9 milijuna kuna europskih sredstava, a 2,5 milijuna kuna je osigurano iz proračuna Grada Koprivnice. Ono što smo dobili kao povratnu informaciju je da je projekt iznimno važan jer brojnim našim učenicama i učenicima su pomoćnici u nastavi bili neophodni za obrazovanje i pripremu za sve što ih dalje čeka u životu – istaknuo je Mišel Jakšić, gradonačelnik te napomenuo kako je sretan što se i ove godine nastavlja s ovim hvalevrijednim projektom.

Glavni korisnik projekta je Grad Koprivnica dok su projektni partneri Osnovna škola „Antun Nemčić Gostovinski“, Osnovna škola „Braća Radić“, Osnovna škola „Đuro Ester“ i Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju „Podravsko sunce“.

Naziv samog projekta „Odrastanje u jednakosti“ u potpunosti govori koliko je važno da su djeca koja su dio projekta jednaka sa svima ostalima. Veliko je bogatstvo imati jednakost u razredu, a to postižemo upravo kroz naše asistente u nastavi – istaknula je Sanja Prelogović, ravnateljica Osnovne škole Đuro Ester te zahvalila svim koordinatorima na projektu, ravnateljima škola i Gradu Koprivnici na suradnji.

Projekt Odjek IV službeno je započeo 2. kolovoza ove godine i provodit će se sve do 2. kolovoza 2022. godine.

Odjek IV financiran je iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali Europskog socijalnog fonda. Vrijednost mu je 1.812.072,00 kuna, od kojih bespovratna sredstva iznose 1.540.261,20 kuna – kazala je Maja Ferlindeš, voditeljica projekta.

Kroz projekt Odjek IV osigurano je 40 pomoćnika u nastavi za ukupno 46 učenika.

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice