HR EN

Grad Koprivnica

Održana početna konferencija projekta „Obiteljski centar kao mjesto podrške“

U prostorima Centra za socijalnu skrb Koprivnica danas je održana početna konferencija projekta „Obiteljski centar kao mjesto podrške“ kojoj su prisustvovali zamjenik župana Ratimir Ljubić i pročelnica Upravnog odjela za zdravstveno-socijalne djelatnosti Maja Blažek. Stručnu i tehničku pomoć u pripremi i provedi projekta pruža PORA Regionalna razvojna agencija Koprivničko-križevačke županije.

Projekt je vrijedan 2.986.637,92  kuna i sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda, a nositelj je koprivnički Centar, dok je Županija projektni partner.

Specifični ciljevi projekta su smanjenje broja korisnika usluga smještaja, jačanje kapaciteta stručnjaka koji rade s pripadnicima ciljanih skupina (djeca i mlađe punoljetne osobe bez odgovarajuće roditeljske skrbi, djeca i mlađe punoljetne osobe s problemima u ponašanju, djeca s teškoćama u razvoju, trudnice ili roditelji s djecom do godine dana života, djeca u riziku od socijalne isključenosti, žrtve obiteljskog nasilja te članovi obitelji/udomiteljskih obitelji svih radnih skupina) kao i podizanje svijesti javnosti.

Ravnatelj Centra Danijel Rušak uputio je zahvalu PORA-i i Županiji na partnerstvu te Gradu Koprivnici na ustupanju mjesta za lokaciju budućeg Obiteljskog centra.

Bez vaše pomoći ovaj projekt bilo bi vrlo teško ostvariti i vjerujem kako će ovaj Centar imati veliku korist za sve građane ove županije“, dodao je ravnatelj Rušak.

Projektom se financiraju troškovi rada predstojnika podružnice Obiteljskog centra i stručnjaka te njihove dodatne edukacije vezane za obiteljsku medijaciju, provođenje programa edukacije posvojitelja i udomitelja, psihosocijalnog tretmana žrtava i počinitelja nasilja, supervizije stručnjaka, izvansudske nagodbe te drugih specijaliziranih edukacija. U sklopu projekta predviđeno je i održavanje okruglih stolova, edukativnih radionica i ciljanih edukacija.

Projekt ima poveznicu s infrastrukturnim projektom istog Centra („Uspostava Podružnice obiteljskog centra Centra za socijalnu skrb Koprivnica kao podrška procesu  deinstitucionalizacije“) koji je vrijedan gotovo 7 milijuna kuna, a financiran je iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Konferenciji su prisustvovali ravnatelji đurđevačkog Centra za socijalnu skrb Daniel Rupić i pročelnica koprivničkog Upravnog odjela za društvene djelatnosti Ana Mlinarić.

Tekst i foto: Koprivničko-križevačka županija

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice