HR EN

Grad Koprivnica

Održana početna konferencija projekta Green AURA

Dana 31.3.2021. godine održana je početna konferencija projekta Green AURA. Riječ je o projektu „Setting up cooperation of GREEN Communities with AUgmented Reality Assisted living labs“ sufinanciranom u okviru Interreg V-A Programa prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska 2014.-2020.

Početna konferencija održana je virtualnim putem te je okupila predstavnike partnerskih organizacija koji su svim zainteresiranim sudionicima predstavili niz pojedinosti o projektu čija provedba je intenzivno započela 1. siječnja 2021. godine. U okviru projekta, održan je i prvo online studijsko putovanje na temu „Energy & water- Greater Copenhagen Living Lab“.

O projektu:

U suradnji s mađarskim partnerima, Sveučilištem u Pečuhu i razvojnom agencijom grada Pečuha te lokalnim partnerom Regionalnom energetskom agencijom Sjever, Grad Koprivnica će tijekom 20 mjeseci razvijati niz aktivnosti u s ciljem razvoja zelenih „living lab-ova“, živućih laboratorija na otvorenom, i to sve uz podršku moderne tehnologije i uključivanja elemenata proširene stvarnosti.

Tijekom projekta, provest će se analiza poslovnih modela „living lab-ova“ u Europi, zatim provesti pilot projekt uspostave i razvoja hrvatskog zelenog „living lab-a“ uz podršku tehnologije za proširenu stvarnost (augmented reality), organizirati niz zanimljivih događaja s ciljem jačanja suradnje između građana i javnih institucija, te na kraju i pripremiti prekogranična strategija za suradnju “living lab-ova“.

Cilj je, kroz ovaj projekt, proširiti postojeći koprivnički „living lab“ te učiniti dodatne korake pri predstavljanju grada Koprivnice kao zelenog i energetski učinkovitog grada.  Specifičnost ovog projekta leži u činjenici da će cijeli grad postati svojevrsni poligon za učenje odnosno za razvoj edukativnih sadržaja o energetskoj učinkovitosti, zaštiti okoliša i borbi protiv klimatskih promjena. To će se postići postavljanjem određenih instalacija na ključnim mjestima u gradu gdje su ili nisu prisutna rješenja za energetsku učinkovitost. Sadržaj će ujedno biti prilagođen djeci i mladima.

Ukupna vrijednost projekta je 270.134,45 €, od čega je 85% sredstava osigurano iz INTERREG V-A Programa prekogranične suradnje Mađarska – Hrvatska 2014.-2020. Proračun Grada Koprivnice iznosi 41.500,00 €, dok je proračun Regionalne energetske agencije Sjever u projektu 71.584,45€.

       

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice