Održana početna konferencija projekta Energetska obnova Osnovne škole „Braća Radić“ Koprivnica i obilazak započetih radova


Objavljeno: 03.08.2018 — Pregledano: 293 puta

U povodu početka radova na energetskoj obnovi Osnovne škole „Braća Radić“ danas, 3. kolovoza 2018. godine održana je tiskovna konferencija kojoj su, uz izvođače radova i stručni nadzor bili prisutni i gradonačelnik Mišel Jakšić, ravnatelj OŠ „Braća Radić“ Krešimir Grgac te viša savjetnica za investicije u Gradu Koprivnici Maja Ištvan Krapinec.

„Ovo je najveća škola u gradu i u Koprivničko-križevačkoj županiji te jednoj od TOP tri škole po veličini u državi. Ovime pokrećemo novi ciklus ulaganja u obrazovni segment u gradu Koprivnici. Podići ćemo  energetski nivo škole a uvjeren sam da ćemo joj dati jedan novi duh, jedan novi šarm jednu novu vizuru i u ovom dosta velikom kvartu dati novu vidljivost i mogućnost da možemo reći kad god će tko prolaziti kroz ovaj dio grada, da se ovdje nalazi naša najveća osnovna škola“- istaknuo je gradonačelnik Mišel Jakšić

Ravnatelj škole Krešimir Grgac zahvalio je Gradu kao osnivaču što prepoznao potrebe i važnost ove škole, njezinih učenika, ali i svih djelatnika. „Nakon ovih velikih radova, učenici i djelatnici imat će vrhunske uvjete za nastavu te se nadam da ćemo svojim uspjesima opravdati vrijednost ove cijele investicije“- dodao je ravnatelj Grgac.

“Prema projektu, 60 posto bit će ušteda na potrošnji energenata. Projekt je pokrenut još prije dvije godine. Uspješno je proveden postupak javne nabave za izvođača radova, a izabrana je tvrtka Švenda građenje. Radovi će završiti do kraja ove godine, a vrijednost investicije je oko 10 milijuna kuna” – istaknula je viša savjetnica za investicije u Gradu Koprivnici Maja Ištvan Krapinec.

Projektne aktivnosti tijekom energetske obnove uključuju:

 • provedbu mjera energetske učinkovitosti i korištenje obnovljivih izvora energije:
  1) Izvedba toplinski izolirane ovojnice zgrade
  2) Ugradnja lokalne mehaničke ventilacije s rekuperacijom
  3) Rekonstrukcija unutarnje rasvjete s povećanom energetskom učinkovitošću
 • usluge stručnog nadzora građenja i koordinatora zaštite na radu tijekom građenja
 • upravljanje projektom i administracija
 • stručnu podršku partnera
 • promidžbu i vidljivost projekta
 • energetski pregled i izradu energetskog certifikata nakon obnove

Ukupna vrijednost projekta iznosi 9.997.000,00 kuna. Gradu Koprivnici dodjeljena su bespovratna sredstva Europskog fonda za regionalni razvoj u iznosu od 4.332.727,75 kuna što predstavlja 60,3002531 % ukupno prihvatljivih troškova projekta i što je najviši mogući iznos sufinanciranja ukupno utvrđene vrijednosti prihvatljivih izdataka projekta.

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske odobrilo je sredstava za sufinanciranje provedbe EU projekta na regionalnoj i lokalnoj razini za 2017. godinu kojom su Gradu Koprivnici dodijeljena sredstva u iznosu od 1.708.870,09 kn.

Udio EU iznosi 6.041.597,84 kn dok udio Grada Koprivnice iznosi 3.955.402,16 kn

Investitor energetske obnove OŠ „Braća Radić“ je Grad Koprivnica a izvođač radova je Švenda građenje d.o.o. Stručni nadzor nad izvođenjem građevinsko-obrtničkih radova energetske obnove OŠ „Braća Radić“/ glavni nadzorni inženjer je Matija Sočev, mag.ing.aedif. (Coart), stručni nadzor nad izvođenjem strojarskih radova energetske obnove OŠ „Braća Radić“ provodi Sanjin Godek dipl.ing.stroj  (ENERGETIKA d.o.o.). Stručni nadzor nad izvođenjem elektrotehničkih radova provodi URED OVLAŠTENOG INŽENJERA ELEKTROTEHNIKE Kristijan Šimunija dok je  koordinator zaštite na radu u tijeku radova energetske obnove OŠ ZAGREBINSPEKT d.o.o.

Izvođač radova uveden je u posao 23. srpnja 2018. godine. Rok izvođenja:  210 kalendarskih dana od dana uvođenja izvođača u posao, ali ne kasnije od 31. 12. 2018. godine.

Energetska obnova Osnovne škole „Braća Radić“ Koprivnica provodi se u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“ 2014.-2020.