HR EN

Grad Koprivnica

Održana međunarodna konferencija Razvoj elektromobilnosti u ruralnim područjima

Održana međunarodna konferencija Razvoj elektromobilnosti u ruralnim područjima

Regionalna energetska agencija Sjever i Koprivničko-križevačka županija zajednički su danas u Koprivnici organizirali međunarodnu konferenciju na temu Razvoj elektromobilnosti u ruralnim područjima. Konferenciji su u dvorani Pučkog otvorenog učilišta (Trg bana Josipa Jelačića 6) uz predstavnike 13 projektnih partnera projekta RuralMED Mobility sudjelovali i predstavnici Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, predstavnici JL(R)S, predstavnici visoko obrazovnih institucija (sveučilišta) te predstavnici proizvođača rješenja i drugih sličnih projekata u Hrvatskoj iz područja održive mobilnosti.

Uime Grada Koprivnice okupljenima se obratio pročelnik Službe ureda gradonačelnika Dario Jembrek, koji je naglasio dobru suradnju Grada sa Županijom i REA-om na različitim razvojnim projektima.

„Grad Koprivnica je prvi hrvatski grad koji je uveo besplatan javni prijevoz električnim autobusima u sklopu projekta CIVITAS DYN@MO, među prvima smo uveli i punioce za električna vozila i zbog toga smo izuzetno ponosni. Usmjerili smo se na zelenu politiku i održivu mobilnost, odnosno održivi razvoj, kako bi se ti projekti održali i zaživjeli te na taj način upoznali naše građane o mnogim prednostima tih projekata“, kazao je pročelnik Jembrek.

Pozdravne govore uputili su i voditelj projekata REA-e Sjever Zvonimir Perko i župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren.

Konferencija je održana u sklopu europskog projekta „RuralMED Mobility – Razvoj e-mobilnosti u ruralnim i udaljenim područjima Mediterana financiranog iz programa Interreg Euro-Med“, koji ima za cilj unaprijediti infrastrukturu i rješenja za razvoj održive mobilnosti u područjima izvan komercijalnog interesa.

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice