HR EN

Grad Koprivnica

Održana Koprivina kulinarska akademija

Turistička zajednica grada Koprivnice u suradnji s koprivničkom Obrtničkom školom danas je organizirala prvu „Koprivinu kulinarsku akademiju“. Cilj radionice je bio upoznati ugostitelje, OPG-ove, udruge žena te učenike 2. razreda Obrtničke škole, smjer kuhar, slastičar i konobar, sa svim mogućnostima i blagodatima koje pruža kopriva. Radionicu su u gastro praktikumu održale mentorice Nikolina Lončar i Mirjana Šeb-Čižmešija, pri čemu su prezentirale procese termičke obrade koprive kao i sljubljivanje koprive s raznim namirnicama te drugim gastro elementima. Nakon radionice, za uzvanike je održana degustacija jela od koprive koje su pripremili sudionici akademije.

„Priča o koprivi i sve aktivnosti koje smo pokrenuli prije punih 20 godina, sada napokon pokazuje svoj nevjerojatan potencijal. Možda ne ide tempom koji smo očekivali na početku, ali priča se zakotrljala. Kopriva je dugo vremena bila smatrana običnim „dračom“ ili korovom, a danas se koristi u prehrani i postala je „in“. Popularna je ne samo u Koprivnici, nego i puno šire“, kazao je direktor Turističke zajednice grada Koprivnice Renato Labazan.

Radionici je prisustvovao i gradonačelnik Mišel Jakšić.

„Naša Turistička zajednica pokrenula je još jednu novu inicijativu koja je zapravo samo nastavak svega onoga što već godinama radi oko kopriva. S ovom radionicom i s nekim novim budućim planovima dobiva jasnu i adekvatnu strukturu. Imamo još puno toga za pokazati s čime se možemo podičiti, što na neki način može oplemeniti našu materijalnu baštinu, ali i proširiti turističku ponudu“, zaključio je gradonačelnik Jakšić.

Jedan od ciljeva radionice je bio da ugostitelji i vlasnici obrta i OPG-ova implementiraju novostečena kulinarska znanja u svoju redovnu ponudu jela od koprive. Titulom „Nettle star“ prigodno su nagrađeni svi sudionici radionice.

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice