HR EN

Grad Koprivnica

Komemoracija Pavle Gaži

Održana komemoracija za Pavla Gažija

Danas 22. veljače održana je komemoracija za Pavla Gažija, počasnog građanina grada Koprivnice. Komemoracija je održana u Gradskoj vijećnici. Uz kćerke Katarinu Gaži Pavelić i Sonju Gaži Prpić prisutni su bili Ivan Pal, predsjednik Gradskog vijeća; Mišel Jakšić, gradonačelnik grada Koprivnice i saborski zastupnik; Martina Dalić, predsjednica Uprave Podravke; zamjenice gradonačelnika Ksenija Ostriž i Melita Samoborec te Ratimir Ljubić zamjenik župana.

Više od naših riječi danas govore dijela Pavla Gažija. Koliko sam ga ja poznavao, on je bio tih čovjek ali njegova djela glasno govore. Svojim djelovanjem iza sebe je ostavio puno bolji svijet, a mi ga ne bismo smijali u tome razočarati – kazao je Ivan Pal predsjednik Gradskog vijeća Grada Koprivnice.

Zahvalu Pavlu Gažiju uputio je i Mišel Jakšić, gradonačelnik i saborski zastupnik.

Pavle Gaži pokazao nam je koliki može biti snažan značaj jednog čovjeka za budućnost jedne kompanije, za budućnost jednog kraja. On je najduže u povijesti vodio našu kompaniju i uspoređujući brojke možemo vidjeti koliki smo imali porast i u novostvorenim rednim mjestima, ali i ono važnije koliko se novih pogona novih proizvoda za njegovog vodstva produciralo, a kruna svega je Vegeta – rekao je Mišel Jakšić, gradonačelnik i saborski zastupnik te istaknuo i nemjerljiv doprinos Pavla Gažija osim za gospodarstvo i za kulturni te društveni razvoj grada i okolice.

Ispred obitelji okupljenima se obratila kći Katarina Gaži Pavelić.

Nema velikih i malih ljudi. Ima ljudi koji imaju viziju i koji se bore ostvariti ju. Takav je bio naš otac. On je ovaj grad i milu Podravinu vidio kao jaku i snažnu, zbog toga nikada nije ponizno kročio ispod zvijezda – rekla je Katarina Gaži Pavelić.

Okupljeni su se upisali i u knjigu žalosti koja je bila postavljena ispred Gradske vijećnice.

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice