HR EN

Grad Koprivnica

Održana je Svečana sjednica povodom 666. rođendana Grada Koprivnice

U povodu obilježavanja Dana grada Koprivnice, u petak 4. studenoga održana je Svečana sjednica Gradskog vijeća. Svečanost je pred mnogobrojnim uzvanicima i gostima održana u dvorani Domoljuba.

Sjednici su uz domaćine Ivana Pala, predsjednika Gradskog vijeća, Mišela Jakšića, gradonačelnika Koprivnice i Ksenije Ostriž, zamjenice gradonačelnika, prisustvovali gradski pročelnici, predstavnici gradskih i županijskih ustanova, brojni gospodarstvenici, kulturni, obrazovni i sportski djelatnici kao i predstavnici mnogobrojnih udruga.

Uz predsjednika Gradskog vijeća Pala i gradonačelnika Jakšića, okupljenima su se obratili Neven Bosilj, gradonačelnik Varaždina, Darko Koren, župan Koprivničko-križevačke županije i Boris Lalovac, saborski zastupnik.

Medalje Grada Koprivnice za humanost i osobit doprinos na području dobrovoljnog darivanja krvi primili su Ivan Kukec, Ivica Gašparić, Mirko Hemetek i Srećko Tvorić.

Medalju grada za sveukupni doprinos razvoju sporta u Koprivnici primila je Ivana MartinčićKrešimir Papac primio je medalju za izuzetan doprinos u Domovinskom ratu i ustrojavanju Policijske uprave Koprivničko-križevačke, Marina Tomac Rojčević primila je medalju za izuzetan doprinos promicanju zdravog načina života za cijelu obitelj, Mirku Kvakariću uručena je medalja za sveukupni doprinos sportskom novinarstvu i promociji lokalnog sporta, a Narcisi Kolar za sveukupni doprinos uključivanju učenika sa teškoćama u razvoju i promicanju prihvaćanja različitosti među učenicima.

Plaketa Grada Koprivnice dodijeljena je obrtu za proizvodnju, trgovinu i preradu voća JARA, vlasnika Davora Miklošića, za sveukupni doprinos humanitarnom radu i zdravom načinu života, Karate klubu Podravka za izuzetan doprinos razvoju, djelovanju i promicanju karate sporta te 50. obljetnicu osnivanja kluba, Športsko ribolovnom klubu „Koprivnica“ za sveukupni doprinos očuvanju prirode, promociji ribolova i turističke ponude Grada Koprivnice te 70. obljetnicu osnivanja Kluba, Udruzi žena „Hrvatska ruža“ Jagnjedovec za sveukupni doprinos očuvanju tradicije i unapređenju društvenog života Grada Koprivnice i 40 godina djelovanja te tvrtki VEMO Trade d.o.o. Koprivnica za sveukupni doprinos razvoju gospodarstva i društveno odgovornom poslovanju u Gradu Koprivnici.

Uime svih nagrađenih kratkim govorom zahvale prisutnima se obratila Marina Tomac Rojčević, dobitnica medalje Grada. U glazbenom dijelu programa nastupili su Rajnard, Marin i Helena Hrašćanec, Nikola Milosavljević te The Gentelman.

Prije početka Svečane sjednice na Gradskom groblju ispred Centralnog križa položen je vijenac i zapaljene su svijeće za sve građane i osobe koje su svojim radom i djelovanjem pridonijeli razvoju grada te time zadužili sugrađane. Vijenac su uime Grada Koprivnice položili Ivan Pal, predsjednik Gradskog vijeća i Ksenija Ostriž, zamjenica gradonačelnika.

Foto: ePodravina

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice