HR EN

Grad Koprivnica

Održana je početna konferencija povodom projekta Energetske obnove OŠ Antun Nemčić Gostovinski

Danas je u prostorima Gradske uprave održana početna konferencija povodom skorog početka provedbe projekta Energetske obnove Osnovne škole Antun Nemčić Gostovinski, a kroz suradnju s Ministarstvom graditeljstva i prostornog uređenja i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Radi se o projektu vrijednosti 5.750.353.02 kuna od čega EU sufinancira s 3.520.923,87 kuna kroz operativni program „Konkurentnost i kohezija“ 2014. – 2020.

Početnoj konferenciji prisustvovali su gradonačelnik Mišel Jakšić, njegova zamjenica Melita Samoborec, pročelnica Ureda društvenih djelatnosti Ana Mlinarić, viša stručna suradnica za europske poslove Iva Svirčić Borštnar i ravnateljica OŠ A.N.Gostovinski Gordana Gazdić Buhanec.

Sama škola sa svojom zgradom daje jedan snažan pečat, duh i šarm našem gradu jer nema razglednice i slike centra grada, ako na njoj nije OŠ A.N.Gostovinski. Zbog toga s posebnom pozornošću pristupamo ovom projektu i veseli nas da sva ta ulaganja i suradnja nailaze na plodno tlo jer imamo zaista jedan izvrstan tim koji je svih ovih godina jako puno dao kroz odgoj i obrazovanje mladih Koprivničanki i Koprivničanaca“ , rekao je gradonačelnik Mišel Jakšić.

Energetskom obnovom zgrade ugradit će se toplinska izolacija ovojnice, razdvojit će se zgrada škole i zgrada dvorane na dvije odvojene energetske funkcionalne cjeline, uvest će se sustav ventilacije s rekuperacijom i povećati energetska učinkovitost rasvjete u podrumskom dijelu zgrade.

Jako sam radosna što projekt Energetske obnove kreće i u našoj školi. Trajati će 100 radnih dana i utjecati će svakako na život škole, ali mi smo organizirani i spremni za ovakve izazove“, izjavila je ravnateljica Gordana Gazdić Buhanec.

U kojoj je fazi trenutno projekt, pojasnila je Iva Svirčić Borštnar.

„Tijekom listopada kreće postupak javne nabave prema projektnoj dokumentaciji nakon čega se prema pristiglim ponudama izabire izvođač radova i kreće u postupak izvršenja samih radova na zgradi, a nadamo se da će to biti u prvoj polovici iduće godine“.

Završetkom obnove zgrade postići će se ušteda od 53,67 % na energiji za grijanje i hlađenje, stvoriti će se bolji uvjeti za odgojno – obrazovne djelatnosti kod djece, povećati kvaliteta, sigurnost i učinkovitost postojećih sustava i objekata te podići opći komfor življenja u objektu. Zgrada je trenutno energetskog razreda D, a nakon energetske obnove, planirani razred je C.

 

 

 

 

 

Prijam građana
bez najave

Kod gradonačelnika i pročelnika,
utorkom, 15.00-17.00

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy