HR EN

Grad Koprivnica

Održana je 3. sjednica Gradskog vijeća

U utorak, 21. rujna u dvorani Doma mladih održana je 3. sjednica Gradskog vijeća Grada Koprivnice. Pridržavajući se svih epidemioloških mjera i preporuka Stožera civilne zaštite RH i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, sjednici je prisustvovalo 18 od ukupno 19 vijećnika, a raspravljalo se o 16 točaka dnevnog reda.

Rasprava je započela točkom pitanja i prijedlozi. Vijećnika Suvalja zanimala je situacija oko izgradnje nove prilazne ceste prema reciklažnom dvorištu te renovaciji dotrajalog dječjeg igrališta u Herešinu. Vijećnika Šempera zanimalo je da li Grad u budućnosti razmišlja o izgradnji doma za starije i nemoćne osobe, vijećnik Milaković postavio je pitanje u vezi početka obnove Zrinskog trga i obnove fasada zgrada u samom centru, vijećnica Peršić-Kovač uputila je apel prema Hrvatskim cestama da se postave usporivači promet kod novoizgrađenog rotora te pronalazak adekvatnog prostora za članove Folklornog ansambla Koprivnica. O rješavanju problema oko neupisane djece u vrtiće pitanje je postavio vijećnik Fajdetić, vijećnica Lončarek ukazala je na problem nedostatka prostora za nedavno nabavljenu novu vatrogasnu opremu, odnosno prikolice, vijećnik Mikulec ukazao je na neodgovorno ponašanje pojedinih korisnika i ostalih građana na sportskom igralištu OŠ „Antun Nemčić Gostovinski“, a uputio je i pitanje vezano uz izgradnju sportskog centra s atletskom stazom u nekom razumnom vremenu. Vijećnik Fabijanec uputio je prijedlog za dodatnim edukacijama i uključivanjem osnovnoškolaca u razvrstavanje otpada kako bismo i dalje bili u samom vrhu u Republici Hrvatskoj po postotku razvrstavanja otpada. Za mogućnost postavljanja nadstrešnice za bicikle kod OŠ „Antun Nemčić Gostovinski“ i dodatnih prometnih „stupića“ kod usporivača prometa u Starigradu upitala je vijećnica Marković, a oko uređenja i vođenja brige oko Društvenog doma u Reki vijećnica Mikulić. Vijećnicu Kraljic Babić zanimala je situacija oko izgradnje biciklističke staze prema Koprivničkom Ivancu te obveze oko plaćanja spomeničke rente od strane obrtnika i poduzetnika. Na kraju je vijećnika Cestara zanimalo koliko je uistinu stvarni broj zaposlenih osoba koje rade u samom gradu Koprivnici, a koji onih koji odlaze van grada do svojih radnih mjesta, a sve prema podacima Državnog zavoda za statistiku. Na sva postavljena pitanja je, u pozitivnom i potvrdnom smislu,  odgovarao gradonačelnik Mišel Jakšić.

U nastavku sjednice, vijećnici su jednoglasno prihvatili Izvješća o poslovanju za 2020. godinu trgovačkih društava Komunalac d.o.o., Koprivničke vode d.o.o., Enter Koprivnica d.o.o. i RK Podravka s.d.d. te Agencije za društveno poticanu stanogradnju Grada Koprivnice i Regionalne energetske agencije Sjever.

Od aktualnijih točaka, vijećnici su većinom glasova prihvatili polugodišnji izvještaj o izvršenju proračuna Grada Koprivnice za 2021. godinu kao i usvajanje Izvještaja o korištenju sredstava proračunske zalihe proračuna Grada Koprivnice za razdoblje od 1. siječnja do 30. lipnja 2021. godine.

Donesen je i Zaključak o prihvaćanju Izvješća o radu gradonačelnika Grada Koprivnice za razdoblje od 1. siječnja do 30. lipnja2021. godine.

Vijećnici su jednoglasno prihvatili Odluku o izmjenama Odluke o osnivanju Odbora za branitelje kao i Rješenje o imenovanju Odbora za branitelje.

Prihvaćeno je Izvješće o provođenju Strategije jedinstvene politike za osobe s invaliditetom Grada Koprivnice za razdoblje od 2016. do 2020. godine.

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice