HR EN

Grad Koprivnica

Održana je 18. sjednica Gradskog vijeća

U petak, 15. ožujka 2024. godine u prostoru Gradske vijećnice održana je 18. sjednica Gradskog vijeća Grada Koprivnice. Sjednici je prisustvovalo 18 od ukupno 19 vijećnika, a raspravljalo se o 29 točaka dnevnog reda.

Sjednica je započela prvom točkom dnevnog reda, a to su pitanja i prijedlozi. Prvo pitanje postavio je vijećnik Fabijanec. Zanimala ga je mogućnost postavljanja teleskopa u središte grada radi promatranja nebeskih tijela u ljetno vrijeme, koje bi privuklo dodatan broj naših građana i ostalih posjetitelja u centar grada. Vijećnika Fajdetića zanimala je rekonstrukcija pješačke staze na Trgu Zlate Bartl i Trgu Eugena Kumičića te staza na potezu od gradskog Muzeja i dvorane Branimir. Zbog privremenog zatvaranja Zagrebačke ceste došlo je do pojačanog prometa teretnih vozila kroz Čakovečku ulicu te je zbog toga vijećnik Mikulec uime zabrinutih stanovnika toga dijela grada uputio gradonačelniku apel da se što prije pokuša riješiti problem u dogovoru s izvođačem radova i koprivničkom policijom. Vijećnika Cestara zanimala je situacija oko stanja puteva u prigradskim naseljima koja su obnovljena OB tehnikom. Koji su planovi oko smanjenja korištenja osobnih vozila u središtu grada i uvođenja javnog prijevoza, zanimalo je vijećnika Milakovića. Vijećnica Kraljic Babić postavila je pitanje oko pojačane zaštite gradske imovine koja se konstantno uništava od strane nepoznatih osoba u središnjem parku. Vijećnika Pakasina zanimala je situacija oko uređenja fasada na zgradama u užem centru grada, odnosno neka vrsta poticaja za izvršenjem radnje, pošto građani nisu iskazali preveliko zanimanje za subvencioniranje istih. Isto tako, podsjetio je na upućenu inicijativu za prijedlog davanja imena jednog od trgova ili jedne od ulica po poznatoj hrvatskoj političarki Savki Dabčević-Kučar.

Na sva pitanja vijećnika odgovarao je gradonačelnik Mišel Jakšić.

Od 29. točaka dnevnog reda izdvajamo prihvaćanje Izvješća o radu gradonačelnika Grada Koprivnice za razdoblje od 01.07.2023. do 31.12.2023. i to većinom glasova vijećnika.

Doneseni su Zaključci o izmjenama i dopunama Statuta svih koprivničkih osnovnih škola, gradskih kulturnih i odgojnih ustanova.

Većinom glasova vijećnika prihvaćeno je Rješenje o razrješenju ravnatelja Muzeja Grada Koprivnice Roberta Čimina i imenovanju vršitelja dužnosti ravnatelja Muzeja grada Koprivnice Marije Mesarić.

Isto tako, vijećnici su jednoglasno prihvatili Odluke o utvrđivanju mjerila za sufinanciranje djelatnosti ustanova predškolskog odgoja i djelatnosti dadilja na području Grada Koprivnice, kao i Odluke o dodjeli potpore male vrijednosti subjektima malog gospodarstva za 2024. godinu na području Grada Koprivnice i potporama poljoprivredi za razdoblje od 2024. do 2027. godine.

Jednoglasno su od strane vijećnika prihvaćene Odluke o kriterijima, mjerilima i načinu financiranja decentraliziranih funkcija osnovnog i srednjeg školstva na području Grada Koprivnice i Odluke o kriterijima, mjerilima i načinu financiranja decentraliziranih funkcija javnog vatrogastva na području Grada Koprivnice.

Jednoglasno je od strane vijećnika prihvaćena Odluka o osnivanju prava građenja u korist Sveučilišta Sjever.

Donošenje Odluke o dopuni Odluke o načinu i naplati parkiranja na javnim parkiralištima na području Grada Koprivnice uslijedilo je nakon kratke rasprave i to jednoglasnom odlukom vijećnika.

 

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice