HR EN

Grad Koprivnica

Održana je 16. sjednica Gradskog vijeća

U ponedjeljak, 23. listopada 2023. godine u prostoru Gradske vijećnice održana je 16. sjednica Gradskog vijeća Grada Koprivnice. Sjednici je prisustvovalo 16 od ukupno 19 vijećnika, a raspravljalo se o 16 točaka dnevnog reda.

Sjednica je započela prvom točkom dnevnog reda, a to su pitanja i prijedlozi. Vijećnik Martinaga predložio je uređenje zelenila na rotoru kod Trga mladosti koje uzrokuje smanjenu preglednost vozačima prilikom ulaska u sam rotor. Vijećnika Fabijanca zanimala je situacija oko izgradnje vanjskih bazena na Cerinama, a vijećnicu Mikulić izgradnja autobusnog stajališta za školsku djecu u Reki. Koliki je broj neupisane djece u koprivničke vrtiće zanimalo je vijećnika Fajdetića, a vijećnicu Lončarek, postoji li mogućnost zamjene stolarije na Društvenom domu u Draganovcu. Vijećnik Cestar iznio je prijedlog iscrtavanja pješačkih prijelaza kod autobusnih stajališta na Vinici u Ulici Ivana Sertića i Kneza Branimira te ga je zanimao podatak u kakvom je stanju Društveni dom u Bakovčici. Zadnji prijedlog iznio je vijećnik Pakasin. Naime, predložio je izradu modela sadnji i održavanja stabala do određene visine na području grada Koprivnice, a sve zbog sigurnosti naših građana koja je sve više ugrožena zbog učestalih vremenskih neprilika.

Na sva pitanja vijećnika odgovarao je gradonačelnik Mišel Jakšić.

Drugu točku dnevnog reda, Izvješće o radu dječjih vrtića za pedagošku godinu 2022./2023., vijećnici su jednoglasno podržali, kao i treću točku, Izvješće o radu škola za školsku godinu 2022./2023.

Većinom glasova je podržana Odluka o donošenju Izjave o osnivanju trgovačkog društva Koprivničke vode društvo s ograničenom odgovornošću, a jednoglasno donošenje Zaključka o davanju prethodne suglasnosti na prijedlog Općih uvjeta isporuke pogrebnih usluga.

Svi vijećnici podržali su Odluku o socijalnoj zaštiti građana Grada Koprivnice, zatim Odluku o ukidanju statusa javnog dobra na katastarskim česticama 6907/5 i 6907/6 u katastarskoj općini Koprivnica, a podržali su i donošenje Pravilnika o financiranju javnih potreba Grada Koprivnice – bez raspisivanja javnog poziva.

Jednoglasno je podržana Odluka o izradi Strategije zelene urbane obnove Grada Koprivnice, zatim Plan djelovanja Grada Koprivnice u području prirodnih nepogoda za 2024. godinu, Odluka o davanju suglasnosti za zaključenje i provedbu Sporazuma o provedbi integriranih teritorijalnih ulaganja u okviru Integriranog teritorijalnog programa 2021.-2027. te Rješenje o imenovanju Povjerenstva za procjenu šteta od prirodnih nepogoda na području Grada Koprivnice.

Posljednje dvije točke dnevnog reda Odluka o zamjeni nekretnina s trgovačkim društvom Podravka d.d. i Odluka o prodaji nekretnine k.č.br. 4818/19 u k.o. Koprivnica na Trgu dr. Žarka Dolinara, također su jednoglasno podržane od strane vijećnika.

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice