HR EN

Grad Koprivnica

Održana je 10. sjednica Gradskog vijeća Grada Koprivnice – usvojena prethodna suglasnost prijedloga Statuta OŠ „Podolice“ Koprivnica

U ponedjeljak, 29. kolovoza 2022. godine u prostoru Gradske vijećnice održana je 10. sjednica Gradskog vijeća Grada Koprivnice. Sjednici je prisustvovalo svih 19 vijećnika, a raspravljalo se o 9 točaka dnevnog reda.

Sjednica je započela prvom točkom dnevnog reda, a to su pitanja i prijedlozi. Vijećnicu Peršić Kovač zanimala je mogućnost izgradnje dječjeg igrališta u Crnogorskoj ulici te sanacija pješačko-biciklističkih staza nakon rekonstrukcije istih tijekom projekta Aglomeracije. Vijećnik Mikulec postavio je pitanje u vezi izgradnje nove pristupne ceste prema novoj osnovnoj školi na Podolicama i rekonstrukciji Vinogradske i Vinodolke ulice, vijećnicu Lončarek zanimala je mogućnost novog tretiranja protiv komaraca, dok je vijećnik Fajdetić postavio pitanje u vezi obilježavanja 5. kolovoza Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja. Problematika košnje trave i uređenja okoliša oko Područne škole Reka zanimala je vijećnicu Mikulić, a vijećnika Milakovića okvirni završetak radova na rekonstrukciji središnjih trgova u Koprivnici. Vijećnica Rožmarić postavila je pitanje u vezi mjera ili rješenja od strane Grada uslijed najavljenog poskupljenja energenata, a koja bi građanima olakšala situaciju. Vijećnica Kraljic-Babić iskazala je zabrinutost pojedinih roditelja oko provođenja nastave u novoj osnovnoj školi na Podolicama, odnosno oko nepoznanice raspodjele nastavnica i nastavnika po odjelima. Na kraju prve točke vijećnik Jeđud pohvalio je Grad na ostvarenom projektu izgradnje novog sportskog objekta uz nogometno igralište u Močilama.

Na sva pitanja vijećnika odgovarao je gradonačelnik Mišel Jakšić.

U nastavku sjednice vijećnici su raspravljali o prihvaćanju Izvješća poslovanja za 2021. godinu trgovačkih društava i agencija Komunalac d.o.o., Koprivničke vode d.o.o., Enter Koprivnica d.o.o., RK Podravka s.d.d., Regionalna energetska agencija Sjever i Agencija za društveno poticanu stanogradnju Grada Koprivnice, koja su vijećnici većinom ili jednoglasno prihvatili.

Vijećnicu su jednoglasno podržali donošenje Zaključka o davanju prethodne suglasnosti na prijedlog Statutarne odluke o III. Izmjenama Statuta Osnovne škole „Đuro Ester“ Koprivnica kao i donošenje Zaključka o davanju prethodne suglasnosti na prijedlog Statuta Osnovne škole „Podolice“ Koprivnica.

Većinom glasova od strane vijećnika prihvaćeno je Izvješće o radu gradonačelnika Grada Koprivnice za razdoblje od 01.01.2022. do 30.06.2022. godine.

Jednoglasno je donesena Odluka o dopuni Odluke o sustavu knjige riznice Grada Koprivnice te načinu vođenja jedinstvenog računa riznice, kao i Odluka o dopuni Odluke o izvršavanju proračuna Grada Koprivnice za 2022. godinu.

Isto tako, vijećnici su bili jednoglasni oko Odluke o izmjenama Odluke o donošenju Procjene ugroženosti od požara i tehnološke eksplozije za Grad Koprivnicu i Plana zaštite od požara za Grad Koprivnicu te oko prihvaćanja Izvješća o provedbi Akcije „Sretno dijete-sretan grad-Koprivnica“ u 2021. godini i plan Akcije za 2022. godinu.

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice