HR EN

Grad Koprivnica

Održana Godišnja skupština Udruge antifašističkih boraca i antifašista Grada Koprivnice

Danas je u koprivničkom Domu za starije i nemoćne osobe Udruga antifašističkih boraca i antifašista Grada Koprivnice održala Godišnju skupštinu kojoj su prisustvovali zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž i predsjednik Gradskog vijeća Ivan Pal.

„ Tema antifašizma je jako važna u ovome trenutku te nažalost, ne bi trebala biti samo usputno spomenuti događaj u sklopu građanskog odgoja ili povremeno obrađivana na satovima povijesti u školama. Sretna sam zbog činjenice da u našeg gradu nije tako jer se u našim školama velikim zalaganjem profesora, nastavnika i učenika pridaje velika pozornost antifašizmu“, rekla je u pozdravnom govoru zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž, zahvalivši se pritom Udruzi na promicanju i održavanju antifašističkih vrijednosti tijekom godine.

Tijekom programa skupštine prikazan je i kratki dokumentarni film „Od Danice do Auschwitza“ koji je nastao tijekom prošlogodišnjeg putovanja koprivničkih gimnazijalaca u sklopu projekta „Vlak sjećanja 2019.“, zajedno sa profesorom Zoranom Pintarićem i višim kustosom Muzeja grada Koprivnice Draženom Ernečićem.

Okupljenima su se obratili i predsjednik Udruge Rade Prosenjak, u ime Koprivničko-križevačke županije zamjenik župana Ratimir Ljubić, predsjednik UABE Križevci Ivan Knok te potpredsjednica Saveza antifašističkih boraca i antifašista Republike Hrvatske Anica Desnica.

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice