HR EN

Grad Koprivnica

Agora

Održana četvrta radionica u sklopu projekta AGORA

U sklopu projekta AGORA u četvrtak, 5. svibnja, u Gradskoj vijećnici u Koprivnici održana je četvrta, ujedno posljednja radionica projekta. Riječ je o projektu koji ima za cilj osuvremeniti praksu i razmišljanje prilikom prostornog planiranja unutar zahvaćenih gradova/regija stavljajući naglasak na inovativne prakse koje se koriste u modernom svijetu, a koje će se prilagoditi ili u potpunosti stvoriti za potrebe partnera uključenih u ovaj projekt. Projekt oko sebe okuplja 17 partnera iz deset zemalja.

Naglasak posljednje radionice bio je na sažimanju informacija i rezultata sakupljenih s prethodnih radionica. Temeljem prethodnih analiza i radionica odlučeno je da će projekt u Koprivnici obrađivati područje Svilarske ulice. Na radionici su sudjelovali predstavnici Grada, gradskih ustanova, predstavnici civilnog društva te udruga. Radionicu je vodila arhitektica i stručnjakinja za urbanu regeneraciju Maja Kireta. Jedan od ishoda projekta je web platforma s mapom zapuštenih javnih i privatnih prostora koji mogu postati vrijedni javni prostori za građane. Ujedno će se formirati AGORA zajednica koja će se baviti s tim prostorima pomoću suvremenih alata planiranja prostora koji su usvojeni u projektu.

Posebno je važno istaknuti da se projektom podiže svijest o važnosti javnih prostora i pozivaju se građani, koji su vlasnici takvih prostora, da se aktivno uključe u njihovo planiranje. Tijekom projekta testirani su suvremeni alati planiranja prostora na Svilarskoj ulici. Početkom jeseni u planu je okupljanje svih sudionika u Svilarskoj ulici, a posebno građana Koprivnice, predstavljanje rezultata projekta AGORA kroz interaktivno druženje te poticanje građana da iznesu svoje ideje o načinu uređenja istoimene ulice.

Projekt AGORA sufinanciran je iz programa INTERREG Danube Transnational Programme, a Grad Koprivnica je pridruženi partner. S provedbom je započeo 1. srpnja 2020. godine, a trajat će sve do 31. prosinca 2022. godine, odnosno 30 mjeseci.

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice