HR EN

Grad Koprivnica

Održana 87. skupština DVD-a Jagnjedovec, ove godine u planu izgradnja novog spremišta

Dobrovoljno vatrogasno društvo Jagnjedovec održalo je danas 87. redovnu godišnju skupštinu. Predsjednik DVD-a Renato Patrčević uvodnim se riječima obratio prisutnim članovima i gostima, nakon čega je izabrano radno predsjedništvo prezentiralo Izvješće zapovjedništva za proteklu 2019. godinu.

Zapovjednik DVD-a Antonio Popijač izdvojio je nekoliko intervencija uslijed požara na obiteljskim kućama, pomoć pri saniranju šteta od nevremena koje je pogodilo Jagnjedovec tijekom mjeseca lipnja, sudjelovanje na mnogobrojnim vatrogasnim natjecanjima te odlazak na redovnu dislokaciju prema odluci GVZ na Brijune. Nakon jednoglasnog prihvaćanja izvješća rada, financijskog izvješća i i izvješća verifikacijske komisije , tajnica DVD-a Goranka Gadanec najavila je aktivnosti za 2020. godinu.

„Ove godine glavni nam je cilj završetak izrade  projektne  dokumentacije te početak izgradnje novog vatrogasnog spremišta, zatim kupnja dodatne potrebne vatrogasne opreme, edukacija novih članova društva, redovito održavanje prostorija društva te, kao i svake godine, za vrijeme turističke i žetvene sezone osigurati stalna dežurstva uz apsolutnu pripravnost“, kazala je Gadanec.

Među gostima, skupštini su prisustvovali i glavni vatrogasni zapovjednik Republike Hrvatske Slavko Tucaković, predsjednik VZG-a Koprivnica Ivan Golubić, zapovjednik VZG-a Koprivnica Hrvoje Blažeković i koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić. Čestitao je vatrogaskinjama i vatrogascima na svemu što su učinili u protekloj godini za zajednicu u kojoj žive, kao i na sudjelovanju u mnogobrojnim aktivnostima tijekom situacije sa koronavirusom.

„Mnogo nam značite za život u našim prigradskim naseljima.Vatrogastvo u Jagnjedovcu ima zaista dugu i bogatu tradiciju. Drago mi je da, uz članove, primate i nove članice u vaše društvo što daje jednu novu dozu sigurnosti za razvoj vatrogastva“, rekao je gradonačelnik Jakšić te se osvrnuo na nevrijeme koje je nedavno pogodilo Jagnjedovec.

Osobno sam se uvjerio koliko ste se brzo organizirali i snašli tog dana. Moram naglasiti da je Grad Koprivnica pokrenuo proceduru proglašenja elementarne nepogode ii vjerujem da će sama odluka o proglašenju od strane Županije biti obznanjena u kratkom vremenu te na taj način barem donekle  pomoći pogođenima u nadoknadi štete od tuče“, poručio je gradonačelnik Mišel Jakšić.

Na skupštini su dodijeljena priznanja i odlikovanja povodom deset, trideset i pedeset godina rada u društvu kao i prihvaćanje novih članova DVD-a Jagnjedovec.

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice