HR EN

Grad Koprivnica

8. Sjednica gradskog vijeća Grada Koprivnice

Održana 8. sjednica Gradskog vijeća Grada Koprivnice

Danas, 9. svibnja održana je 8. sjednica Gradskog vijeća Grada Koprivnice. Sjednici je prisustvovalo svih 19 gradskih vijećnika. Vijećnici su raspravljali o 14 točaka dnevnog reda. Rasprava je započela pitanjima i prilozima vijećnika. U sklopu ove točke raspravljalo se o projektu Aglomeracije, rekonstrukciji prometnica, izgradnji novih pješačko-biciklističkih staza, civilnoj zaštiti, planovima vezanim uz rekonstrukciju zgrade u ulici Matije Gupca, rekonstrukciji dječjeg igrališta u Rečkom polju, održavanju „norijade“ te novim radnim mjestima u Osnovnoj školi na Podolicama. Na vijećnička pitanja odgovarao je Mišel Jakšić, gradonačelnik Koprivnice.

Nakon pitanja i prijedloga raspravljalo se o pregledu stanja sigurnosti na području grada Koprivnice za 2021. godinu. Naime, u odnosu na 2020. godinu analizom izvješća vidljiv je rast kaznenih djela, zatim rast broja prometnih nesreća, kriminaliteta i sl. Rast brojki obrazložili su predstavnici Policije, naime u 2020. godini zbog mjera izazvanih Corona virusom i ograničenog kretanja godinu je obilježio pad broja prekršaja. Ukidanjem mjera, statistike su se vratila na razinu od prije Corone. Zaključak je da stanje sigurnosti nije narušeno te da je Koprivnica siguran grad.

Jednoglasno su prihvaćena izvješća o radu za 2021. godinu i to Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica, Zajednice športskih udruga Grada Koprivnice i Zajednice tehničke kulture Grada Koprivnice.

Usvojen je i Privremeni Statut Osnovne škole „Podolice. Sjednici je prisustvovala privremena ravnateljica Ida Bakrać.

Većinom glasova usvojena je i I. izmjena i dopuna Proračuna Grada Koprivnice za 2022. godinu te Projekcije za 2023. i 2024. godinu. Sukladno tome usvojeni su i programi izmjene javnih potreba u području predškolskog odgoja i obrazovanja, javnih potreba u obrazovanju, javnih potreba u kulturi i turizmu, javnih potreba u socijalnoj skrbi i zdravstvu, javnih potreba u području udruga građana te javnih potreba u području unapređenja kvalitete života građana.

Vijećnici su glasovali i o odlukama kojima se nastoji stanovnicima Ukrajine koji su došli privremeno živjeti u Koprivnicu osigurati prava koja imaju i stanovnici grada. Sukladno tome usvojene su izmjene i dopune odluka o utvrđivanju mjerila za sufinanciranje djelatnosti ustanova predškolskog odgoja, zatim sufinanciranje djelatnosti dadilja, ostvarivanje prava na pomoć Grada Koprivnice za opremu djeteta i socijalnu zaštitu građana Grada Koprivnice.

Vijećnici su jednoglasno prihvatili izvješća o realizaciji Programa javnih potreba za 2021. godinu i to u kulturi i turizmu, obrazovanju, području predškolskog odgoja i obrazovanja, socijalnoj skrbi i zdravstvu, sportu, djelovanju udruga građana, području unapređenja kvalitete života građana i tehničkoj kulturi Grada Koprivnice.

Na sjednici je donesena i odluka o kriterijima, mjerilima i načinu financiranja decentraliziranih funkcija osnovnog i srednjeg školstva na području Grada Koprivnice u 2022. godini.

Također, izglasan je i prijedlog mreže osnovnih škola na području Grada Koprivnice. Nova mreža napravljena je prema planovima uspostavljanja jednosmjenske nastave na području grada.

Vijećnici su glasovanjem podržali Zaključak o davanju suglasnosti na Odluku o iznosu participacije roditelja/skrbnika učenika za obrazovanje učenika u umjetničkim programima Škole u školskoj godini 2022./2023.

Donesena je i odluka o izmjenama Odluke o komunalnom doprinosu na području Grada Koprivnice

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice