HR EN

Grad Koprivnica

GV Peteranec Komunalac

Održana 7. sjednica Gradskog vijeća Grada Koprivnice

U utorak 21. ožujka u dvorani Doma mladih održana je 7. sjednica Gradskog vijeća Grada Koprivnice. Sjednici je prisustvovalo 18 gradskih vijećnika.

Rasprava je započela točkom pitanja i prijedlozi. U sklopu iste raspravljalo se o mogućnost boravka roditelja s djecom na Odjelu za pedijatriju prilikom hospitalizacije, oštećenju komunalne infrastrukture u blizini nove škole na Podolicama te izgradnji dodatnih pješačkih staza uz školu, učeničkom domu, opskrbi plinom i kvaliteti plina, zelenim površinama na Trgu Zlate Bartl, komunalnoj infrastrukturi u mjesnom odboru Reka i ostalim pitanjima iz djelokruga Gradske uprave.

Uz točku pitanja i prijedlozi vijećnici su na dnevnom redu imali još 19 točaka, te su sve točke glasovanjem prihvaćene.

Neke od njih su donošenje Odluke o prijenosu poslovnog udjela u trgovačkom društvu Gradsko komunalno poduzeće Komunalac Općini Peteranec, Odluke o određivanju imena novoformiranih ulica na području grada Koprivnice, Odluke o podjeli Osnovne škole „Đuro Ester“, Odluke o prodaji po povoljnijim uvjetima građevinskog zemljišta u Ulici Ivice Hiršla te je usvojena Strategija razvoja Grada Koprivnice do 2030. godine.

Vijećnici su podržali i izvješća o radu Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica, Pučkog otvorenog učilišta Koprivnica, Muzeja grada Koprivnice, Savjeta mladih Grada Koprivnice i Komunalnog redarstva Grada Koprivnice za 2021. godinu.

Također jednoglasno Maji Holek potvrđen novi mandat ravnateljice Pučkog otvorenog učilišta, dok je za novu ravnateljicu Dječjeg vrtića „Tratinčica“ izabrana Sandra Oreški.

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice