Održana 3. sjednica Gradskog vijeća Grada Koprivnice


Objavljeno: 23.10.2017 — Pregledano: 676 puta

U petak 20. listopada održana je 3. sjednica Gradskog vijeća Grada Koprivnice. Vijećnici su raspravljali o 15 točaka dnevnog reda, a rasprava je započela pitanjima i prijedlozima. Na pitanje gradske vijećnice Nataše Tetec o Piškornici, gradonačelnik Jakšić predložio je tematsku sjednicu gradskog vijeća o Piškornici, a vijećnici su istu svojim potpisima zatražili.

Na sjednici su prihvaćena izvješća o radu dječjih vrtića za pedagošku godinu 2016./2017., te su prihvaćeni zaključci o Izvješću o radu škola za školsku godinu 2016./2017.
Na sjednici se raspravljalo i o Proračunu Grada Koprivnice, pa je tako većinom glasova doneseno Izvješće o izvršenju Proračuna Grada Koprivnice za 2017. godinu te Zaključak o usvajanju Izvještaja o korištenju sredstava proračunske zalihe Proračuna Grada Koprivnice za razdoblje od 01.01. do 30.6.2017., a izglasane su i Odluke o dopuni Odluke o izvršavanju Proračuna Grada Koprivnice za 2017.godinu.

Trećim sazivom Gradskog vijeća, Grad Koprivnica dobio je i nove članove Savjeta mladih Koprivnica. Novi saziv Savjeta mladih čine: Toth Ivana za članicu i Morić Gorana za zamjenicu, Atelieri Koprivnica; Ressler Karla za članicu i Vidović Adriana za zamjenicu, Forum mladih SDP-a; Čokonaj Dejan za člana i Buzina Antonio za zamjenika, Organizacija mladih HSS-a Koprivnica; Bali Nikol za članicu i Vitković Jurica za zamjenika, Udruga Kopriva; Car Ivan za člana i Kovač Mirna za zamjenicu, Mladež HDZ-a; Stambolija Matija za člana i Krušlin Krešimir za zamjenika, Forum mladih SDP-a Koprivnice; Vasiljević Vanja za člana i Matijaković Danijel za zamjenika, Forum mladih SDP-a Koprivnica; Pišpek Ivan za člana i Juraja Farkaš Andreja za zamjenicu, RockLive; Lukavski Teodora i Vucković Nikolina, Udruga „Pod galgama“.

Također, donesena je Odluka o dodjeli javnih priznanja u 2017. godini. Mira Kolar Dimitrijević dobitnica je titule Počasni građanin Grada Koprivnice, dok je Ružici Špoljar pripala Nagrada za životno djelo.

Medalje Grada Koprivnice dobilo je jedanaestero građana – to su zlatni darivatelji krvi sa stotinu davanja Đuro Hrenić, Andrija Krčma, Josip Hudj, Josip Kovač, Marijan Bodko i Zdravko Jakupić, te zlatna darivateljica sa 77 davanja krvi Mirjana Šaš. Također medalje su dobili Gordana Škundrić, bivši gradonačelnik Dražen Sačer, gospodarstvenik Stanislav Biondić, te pjevačica Ivana Vrdoljak – Vanna.
Plakete Grada Koprivnice dobilo je Društvo žena Reka, vlasnik Obrta Kalimero ugostitelj Zoran Pehnec i Liga protiv raka Koprivničko-križevačke županije. Nagrade će im biti uručene na Svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Koprivnice 3. studenoga 2017. godine.