HR EN

Grad Koprivnica

Održana 29. sjednica Gradskog vijeća

U ponedjeljak 22. veljače u dvorani Doma mladih održana je 29. sjednica Gradskog vijeća Grada Koprivnice koja je ujedno bila i posljednja u ovom sazivu. Pridržavajući se svih epidemioloških mjera i preporuka Stožera civilne zaštite RH i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, sjednici je prisustvovalo 20 vijećnika od njih 21, a raspravljalo se o 26 točaka dnevnog reda. Rasprava je započela točkom pitanja i prijedlozi, a prva se odnosila na aktualnu situaciju s kompostanom u Herešinu, postavljeno je pitanje oko rekonstrukcije prometne infrastrukture na području Podolica, odnosno Vinogradske i Vinodolske ulice, iznesen je prijedlog sanacije stabala uz Crnogorsku ulicu, zatim oko statičke analize starijih gradskih ustanova te uređenja i modernizacije Gradske tržnice. Bilo je govora i o mogućnosti uvođenja dežurstava stomatoloških ordinacija tijekom vikenda, a spomenuta su i uređenja dječjih igrališta u Reki i Herešinu. Tijekom rasprave na sva je pitanja odgovarao gradonačelnik Mišel Jakšić.

Vijećnici su donijeli Zaključak o prihvaćanju Izvješća o radu Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica, Pučkog otvorenog učilišta Koprivnica i Muzeja grada Koprivnice. Donesen je Zaključak o prihvaćanju Izvješća o radu Javne vatrogasne postrojbe Grada Koprivnice za 2020. godinu kao i Zaključak o izmjenama i dopunama Statuta iste.

Od strane vijećnika prihvaćeno je Izvješće o radu Savjeta mladih Grada Koprivnice za 2020. godinu, zatim Zaključak o usvajanju Akcijskog plana energetski i klimatski održivog razvitka grada Koprivnice te Zaključak o radu Komunalnog redarstva Grada Koprivnice za 2020. godinu.

Prihvaćeno je i Izvješće o radu gradonačelnika Grada Koprivnice za razdoblje od 1.7.2020. do 31.12.2020. godine.

Od važnijih točaka izdvajamo donošenje Statutarne odluke o izmjenama i dopunama Statuta Grada Koprivnice kao i donošenje Poslovnika o izmjenama i dopunama Poslovnika Gradskog vijeća Grada Koprivnice. Donesena je i Odluka o pokretanju postupka izmjena i dopuna Plana gospodarenja otpadom Grada Koprivnice za razdoblje od 2018. do 2023. godine., Pravilnik o stipendiranju studenata s područja grada Koprivnice, Izvješće o realizaciji programa javnih potreba za 2020. godinu.

Kao posljednje točke dnevnog reda, donesene su Odluka o izradi III. izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja grada Koprivnice i Odluka o izradi II. izmjena i dopuna generalnog urbanističkog plana grada Koprivnice.

Na kraju sjednice, predsjednik Gradskog vijeća Ivan Pal i gradonačelnik Mišel Jakšić, vijećnicima su u znak zahvalnosti na zajedničkom četverogodišnjem kreiranju gradskih odluka, uručili knjige Marka Gregura „Vošicki“ i Gorana Šafareka „Divlja priroda Hrvatske“.

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice