HR EN

Grad Koprivnica

Održana 12. sjednica Gradskog vijeća

U utorak 9. listopada održana je 12. sjednica Gradskog vijeća Grada Koprivnice. Prisutni su bili svi gradski vijećnici, njih 21. Nakon rasprave pod točkom Pitanja i prijedlozi umjesto vijećnice Danijele Glavosek u novi mandat prisegao je vijećnik Miodrag Maričić.

Na 12. sjednici Gradskog vijeća jednoglasno su podržana izvješća o radu dječjih vrtića za pedagošku godinu  2017./2018. i to Dječjeg vrtića „Tratinčica“, Dječjeg vrtića „Smiješak“, Dječjeg vrtića Svetog Josipa – Podružnica Koprivnica i Dječjeg vrtića „Igra “. Također jednoglasno su prihvaćena izvješća o radu škola za školsku godinu 2017./2018., i to OŠ Antun Nemčić Gostovinski, OŠ Braća Radić, OŠ Đuro Ester, Umjetničke škole Fortunat Pintarić i Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju „Podravsko sunce“.

Rad vrtića i škola posebno je pohvalio gradonačelnik Mišel Jakšić te se zahvalio ravnateljima, nastavnicima  i odgojiteljicama na zalaganju koji daju u odgoju i obrazovanju djece. Njihov rad također su pohvalili i gradski vijećnici.

Jedna od točaka dnevnog reda bila je i rasprava o stanju u Gradskom komunalnom poduzeću Komunalac i ostalim gradskim tvrtkama. Riječ je o točki koja je na dnevni red stavljena na inicijativu oporbenih vijećnika.

Na samom početku ove rasprave predsjednica Uprave Nataša Tetec i članovi Uprave Dubravka Horvat i Goran Međurečan predstavili su rad Komunalca istaknuvši sve rezultate provedenih mjera, ali i planove za buduće poslovanje.

Na pitanja vijećnika odgovorila je i Maja Hleb, bivša predsjednica Uprave Komunalca.

Rasprava je završena porukom gradonačelnika Jakšića koji je istaknuo važnost Komunalca i napomenuo kako u projektu gospodarenja otpadom vijećnici moraju biti složni jer je riječ o temi od velikog značaja za građane grada Koprivnice. Oporba je na kraju rasprave zatražila glasovanje o zaključcima točke dnevnog reda i to da u Nadzorni odbor Komunalca uđe jedan od članova oporbe te da se vijećnike pismenim putem obavijesti o tome na što je potrošen novac za plinski biznis. Većinom glasova zaključci nisu prihvaćeni.

Na dnevni red na inicijativu gradonačelnika Mišela Jakšića uvrštena je i točka o upućivanju zahtjeva Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture vezano uz nastavak realizacije projekta izgradnje brze ceste Vrbovec-Križevci-Koprivnica-Republika Mađarska.

Vijećnici su jednoglasno točku prihvatili, a istom je i dano zaduženje gradonačelniku da uputi nadležnom Ministarstvu dopis vezano uz izgradnju navedene prometnice. Također donesen je zaključak da ako u Državnom proračun za 2019. godinu ne budu osigurana sredstva za nastavak realizacije projekta izgradnje spomenute ceste tražit će se od saborskih zastupnika s područja Koprivničko-križevačke županije da se podnošenjem amandmana na Državni proračun osiguraju sredstva.

Na sjednici vijećnici su jednoglasno donijeli i odluke o prijenosu poslovnog udjela u trgovačkom društvu Gradsko komunalno poduzeće Komunalac općinama Drnje, Đelekovec, Koprivnički Bregi, Legrad i Novigrad Podravski.

Na Sjednici se glasovalo i o dodjeli javnih priznanja. Zlatko Kauzlarić Atač proglašen je počasnim građaninom grada Koprivnice. Medalje grada dobili su Zvonimir Šašek, Ivan Peti, Marijan Šaško, Ilija Bilić, Kruno Botko, Marijan Špoljarić, Miroslav Madunić, Vlado Varga, Ivan Ferenčak, Ljuban Milikšić i Dragica Polančec-Fodor. Plakete Grada dodijeljene su Kulturno umjetničkom društvu „Srce“, Dječjem vrtiću Smiješak i Miroslavu Tremskom, vlasniku Elektroinstalaterskog obrta TM Elektroinstalacije.

Sve točke dnevnog reda su izglasane.

Prijam građana
bez najave

Kod gradonačelnika i pročelnika,
utorkom, 15.00-17.00

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy