Održana 11. sjednica Gradskog vijeća Grada Koprivnice


Objavljeno: 12.09.2018 — Pregledano: 237 puta

U utorak 11. rujna 2018. godine održana je 11. sjednica Gradskog vijeća Grada Koprivnice. Sjednici je prisustvovalo 20 vijećnika od ukupno 21. Nakon jednoglasnog prihvaćanja predloženog dnevnog reda, rasprava je započela prvom točkom – Pitanja i prijedlozi. Vijećnici su raspravljali o poboljšanju infrastrukturnih uvjeta u gradu, problemu ambrozije i zaštiti kućnih ljubimaca. Posebno je istaknuta važnost poboljšanja uvjeta sigurnosti prometnica oko vrtića i škola na području grada. Navedene prijedloge gradonačelnik Mišel Jakšić je prihvatio.

Vijećnici su glasovali i o Izvješćima o poslovanju za 2017. godinu trgovačkih društava i agencija i to Komunalca d.o.o., Koprivničkih voda d.o.o., Koprivničkog poduzetnika d.o.o., Kampusa d.o.o. RK Podravke s.d.d., Agencije za društveno poticanu stanogradnju Grada Koprivnice i Regionalne energetske agencije Sjever. Sva izvješća su prihvaćena.

Također podržali su Odluku o spajanju (sjedinjenju) poslovnih udjela, podjeli poslovnog udjela i prodaji poslovnih udjela u trgovačkom društvu Komunalac. Naime Grad Koprivnica jedini je osnivač/član navedenog trgovačkog društva s temeljenim kapitalom u iznosu 189.028.000,00 kuna. Novom raspodjelom poslovnih udjela oni su podijeljeni na 21 poslovni udio i to jedan poslovni udio u nominalnom iznosu 185.246.000,00 kuna i 20 poslovnih udjela u iznosu od 189.100,00 kuna koji čine ukupno 2,0008 posto vrijednosti temeljnog kapitala društva.

Podržan je i polugodišnji izvještaj o izvršenju Proračuna Grada Koprivnice za 2018. godinu te je usvojen Izvještaj o korištenju sredstava proračunske zalihe Proračuna Grada Koprivnice za razdoblje od 01.01. do 30.06.2018.

Za potrebe prijave na projekte financiranih sredstvima Europske unije donesene su i odluke o davanju suglasnosti za provedbu ulaganja u Projekt uređenje Groblja u prigradskom naselju Reka te o davanju suglasnosti za provedbu ulaganja u projekt izgradnje javne građevine Dječjeg vrtića u naselju Starigrad, Koprivnica.

Sve točke Dnevnog reda 11. Sjednice gradskog vijeća su prihvaćene a iste možete vidjeti OVDJE.