HR EN

Grad Koprivnica

Održana 11. sjednica Gradskog vijeća Grada Koprivnice

U ponedjeljak, 17. listopada 2022. godine u prostoru Gradske vijećnice održana je 11. sjednica Gradskog vijeća Grada Koprivnice. Sjednici je prisustvovalo 17 od ukupno 19 vijećnika, a raspravljalo se o 17 točaka dnevnog reda.

Sjednica je započela prvom točkom dnevnog reda, a to su pitanja i prijedlozi. Vijećnika Suvalja zanimala je mogućnost postavljanja umjetne trave na asfaltirani dio dječjeg igrališta u Herešinu, kao i situacija oko lošeg stanja Bukovačke ulice u Širovicama. Da li će ove godine građani imati prilike uživati u klizanju zanimalo je vijećnicu Lončarek. Vijećnik Milaković postavio je pitanje u vezi stanja skloništa, ako u nekom slučaju dođe do potrebe za njihovim korištenjem. O vremenskom terminu priključenja stanovnika na novu komunalnu infrastrukturu nakon završetka jednog dijela aglomeracije u Kunovec Bregu zanimalo je vijećnika Martinagu. Vijećnik Pakasin interesirao se o novostima vezanima uz nadogradnju osnovnih škola radi prelaska na jednosmjensku nastavu, kao i o mogućnosti uvođenja produženog boravka u školama. O možebitnoj novoj regulaciji biciklističkog prometa u Ulici Ante Starčevića i mogućnostima raznih aktivnosti koje se predviđaju provoditi nakon rekonstrukcije na Trgu bana Josipa Jelačića, pitanje je gradonačelniku postavila vijećnica Peršić-Kovač. U kojoj je trenutno fazi ITU mehanizam, zanimalo je vijećnika Markovića, vijećnika Fabijaneca u vezi studentske menze koja je nedavno prestala s radom, a vijećnicu Mikulić nastavak obnavljanja ulica u prigradskim naseljima OB sustavom.Na sva pitanja vijećnika odgovarao je gradonačelnik Mišel Jakšić.

U nastavku sjednice vijećnici su raspravljali o prihvaćanju Izvješća o radu dječjih vrtića s područja grada za pedagošku godinu 2022./2023. kao i o prihvaćanju Izvješća o radu osnovnih škola s područja grada za školsku godinu 2021./2022., zatim prihvaćanju Programa rada i financijskog plana Savjeta mladih Grada Koprivnice za 2023. godinu te o davanju suglasnosti Dječjem vrtiću „Tratinčica“ na Odluku o prodaji dijela nekretnine. Vijećnici su ove točke jednoglasno prihvatili.

Vijećnici su jednoglasno prihvatili polugodišnji izvještaj o izvršenju Proračuna Grada Koprivnice za 2022. godinu, kao i većinom glasova II. Izmjenu i dopunu Proračuna Grada Koprivnice za 2022. godinu i Projekcije za 2023. i 2024. godinu.

Podržane su Odluke o izmjeni i dopuni Odluke o područjima i granicama mjesnih odbora na području Grada Koprivnice, zatim o raspisivanju izbora za članove Vijeća mjesnih odbora na području Grada Koprivnice, kao i izmjena i dopuna Odluke o osnivanju Dječjeg gradskog vijeća Grada Koprivnice.

Jednoglasno su prihvaćene izmjene i dopune Odluke o kriterijima, mjerilima i načinu financiranja decentraliziranih funkcija osnovnog i srednjeg školstva na području Grada Koprivnice u 2022. godini, izmjene Odluke o utvrđivanju mjerila za sufinanciranje djelatnosti ustanova predškolskog odgoja na području Grada Koprivnice.

Od strane vijećnika podržana je Odluka o osnivanju Kulturnog vijeća Grada Koprivnice te dopuna Odluke o načinu i naplati parkiranja na javnim parkiralištima na području Grada Koprivnice.

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice