Održan Zbor građana u Mjesnom odboru Vinica


Objavljeno: 13.09.2018 — Pregledano: 275 puta

Zborom građana Mjesnog odbora Vinica, koji je održan  12. rujna 2018. u Društvenom domu Vinica, nastavljena je dobra praksa aktualne gradske vlasti neposrednog kontakta s građanima, koji su najpozvaniji ukazati na probleme koji izravno utječu na kvalitetu života.

Uz članove Vijeća Mjesnog odbora i mještane koji žive na području tog mjesnog odbora, zboru građana nazočili su i predstavnici Grada Koprivnice  gradonačelnik Mišel Jakšić, zamjenica gradonačelnika Melite Samoborec, gradski pročelnici i direktori gradskih poduzeća Komunalac i Koprivničke vode.

Nakon uvodnog govora predsjednika Vijeća MO Josipa Galića, gradonačelnik Mišel Jakšić upoznao je mještane o aktivnostima koje su napravljene u zadnje godine na području MO Vinica, a zatim je izložio projekte koji su u planirani u narednom periodu.

U protekle dvije godine na području Mjesnog odbora Vinica izvedeni su radovi u vrijednosti 3.970.000,00 kn i to: rekonstrukcija distributivnog vodovoda u Ulici Vinica i izgradnja crpne stanice u Ulici kneza Branimira, rekonstrukcija vodovoda u Ulici I Močilski odvojak i Ulici Čomborov put, zatim je uređen dio kolnika u Ulici Čomborov put i Ulici Vinica te je izveden priključak kanalizacije u Voćarskom putu.

Do kraja ove godine u planu je još početak  radova asfaltiranja u  Ulici Voćarski put i Ulici I Močilski odvojak te radovi na kanalizaciji područja Vinica čija je ukupna vrijednost 6.700.000,00 kuna, dok se za 2019. godinu planiraju radovi na uređenju Ulice Ivana Trubelje, Ulice II Vinički odvojak i Ulice Zvirišće.

Nakon Gradonačelnikovog izlaganja i izlaganja predsjednika Vijeća MO građani su postavljali pitanja nadležnim službama.

Tako su ukazali na česti problem oborinskih voda kod velikih kiša, na neuređene zelene površine nakon završenih radova, problem neasfaltiranih cesta s tog područja, uređenje „crne staze“ koju mještani koriste, nedostatak stupova javne rasvjete u pojedinim ulicama, uređenje zelenih otoka, uvođenje autobusne linije prema gradu.