HR EN

Grad Koprivnica

Sastanak s predstavnicima MO

Održan sastanak s predstavnicima MO na temu sigurnosti u prometu

U prostorijama Grada Koprivnice održan je sastanak sa predstavnicima koprivničkih mjesnih odbora koji su iskazali potrebu za rješavanjem nekih od pitanja prometne problematike na području njihovih mjesnih odbora.

Sastanku su nazočili gradonačelnik Mišel Jakšić, pročelnik Upravnog odjela za izgradnju grada, upravljanje nekretninama i komunalno gospodarstvo Tomislav Golubić,  načelnik Postaje prometne policije Koprivnica Dalibor Marković, predsjednik MO Banovec  Franjo Marković i član Domagoj Švabek, predsjednik MO Brežanec Goran Pakasin, predsjednik MO Ledinska  Goran Perišić, zamjenik predsjednika MO Lenišće Davor Plahinek, predsjednica MO Starigrad Snježana Veličan, predsjednik Mo Štaglinec Mario Jagušić, zamjenica predsjednika MO Miklinovec Mirjana Tomaz i predsjednica MO Reka Kristinka Mikulić.

Pitanja koja su postavljali predstavnici mjesnih odbora, odnosila su se na rješavanje problema brze vožnje motornim vozilima kojima se ugrožava sigurnost građana u Starogradskoj ulici i Bjelovarskoj cesti, regulacije prometa i  postavljanje prometnih barijera s ciljem usporavanja prometa, ostvarenja adekvatne sigurnosti za sve sudionike u prometu, uređenje nepreglednih zavoja, postavljanje semafora na pješačkim prijelazima kod autobusnih stajališta na Podravskoj magistrali, pješački prijelazi kod autobusnih stajališta u Miklinovcu i Reki.

Gradonačelnik Mišel Jakšić i pročelnik Tomislav Golubić za svaki su mjesni odbor ponudili neka od rješenja u vidu postavljanja usporivača prometa, dodatnih svjetlećih znakovnih upozorenja, izgradnje novih pješačko-biciklističkih staza, izrade studija i projektiranja nove regulacije prometa.

„S početkom projekta Aglomeracija, neka će područja u našem gradu doživjeti velike promjene koje se tiču cjelovite komunalne infrastrukture, a samim time i prometne, koja će donijeti jednu novu dozu sigurnosti za sve naše građane, sudionike u prometu. Isto tako, u dogovoru s Hrvatskim cestama u nadolazećem periodu krećemo u velike infrastrukturne zahvate koji će ubrzati protok vozila na ulasku naš grad te podići kvalitetu, a prije svega sigurnost“, rekao je gradonačelnik Mišel Jakšić.

Prema statističkim podacima koje provodimo već dugi niz godina, s velikim zadovoljstvom mogu reći da u gradu Koprivnici nema kritičnih točaka koje se tiču prometnih nesreća i stradavanja osoba proizašlih iz istih. Policijski službenici svakodnevno svojim boravkom na terenu osiguravaju maksimalnu sigurnost svih sudionika u prometu, koristeći se pritom različitim preventivnim metodama, kao i suradnja sa prometnim i komunalnim redarstvom Grada“, zaključio je tijekom sastanka načelnik Postaje prometne policije Koprivnica Dalibor Marković.

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice