HR EN

Grad Koprivnica

Održan Sajam vještina na terasi ispred Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica

U petak, 18.6.2021. na terasi ispred Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica“ prvi je put održan Sajam vještina. Cilj ovog programa je popularizacija robotike i aktivnosti iz STEM područja kako bi se djecu i mlade zainteresiralo za ovo područje i potaknulo ih na kreativno stvaranje koje uključuje logičko zaključivanje i korisno korištenje tehnologije. Također, cilj je bio predstaviti i opremu koja se nalazi u koprivničkoj knjižnici pa su tako djelatnici predstavili micro:Maqueen robote, 3D printere i Makey Makey te je ujedno i promovirana Olimpijada čitanja 2021.

Usprkos tome što je u petak bio zadnji dan škole, uspjele su nam se priključiti i neke škole te predstaviti svoje projekte, aplikacije i setove s kojima rade. Sudjelovali su učenici Gimnazije „Fran Galović“ Koprivnica te predstavili animacije u GeoGebri, aplikaciju za Pub kviz te objektno programiranje u C# za 3D printanje. Učenici Obrtničke škole Koprivnica predstavili su uređaj za učenje Morsove abecede MORSOBET i završni rad učenika u obliku autića kojim se upravlja preko aplikacije. Učenici OŠ “Antun Nemčić Gostovinski“ pokazali su nam što rade s Fischertechnik setovima tijekom robotike u školi.

Ovim prilikom također pozivamo djecu osnovnoškolskog uzrasta da se prijave na radionice robotike, koje će se provoditi petkom u srpnju i kolovozu, a prva u okviru programa STEM auto u knjižnicama, na rasporedu je već 2.7.2021. u dvije grupe, za početnike i za naprednije korisnike. Prijave primamo u Dječjem odjelu.

Tekst: Ida Gašpar

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice