Održan radni sastanak na temu strukovnog obrazovanja


Objavljeno: 23.02.2018 — Pregledano: 3 puta

Dana 22. veljače 2018. godine održan je radni sastanak u Obrtničkoj školi Koprivnica sa zamjenikom župana Ratimirom Ljubićem, pročelnicom Upravnog odjela za društvene djelatnosti Anom Mlinarić, stručnim suradnicima pedagozima osnovnih škola Koprivničko-križevačke županije te ravnateljem i stručnim suradnicima Obrtničke škole Koprivnica.
Tema sastanka bilo je strukovno obrazovanje te njegova važnost i povezanost s cjeloživotnim obrazovanjem te važnost osnovnih škola kao aktera i partnera u tim područjima. Skup se osvrnuo na Strategiju Europske unije „Europa 2020“ te važnosti poticanja jednakih mogućnosti za obrazovanje svih sudionika odgojno-obrazovnog sustava. Sudionici su istaknuli važnost uključivanja marginaliziranih skupina u obrazovanje te jednakih prilika i šansi za samoostvarenje. Naglasak je bio na sprječavanju napuštanja obrazovanja te time povezanim novim programom Obrtničke škole Koprivnica za učenike s poremećajima u ponašanju kako bi i ti učenici uspjeli ostvariti svoj puni potencijal i postati punopravni sudionici šire zajednice. Okupljanje stručnih suradnika ovom prilikom bila je i mogućnost za izmjenu mišljenja i planiranja budućih zajedničkih aktivnosti posebice oko upisa u 1. razred u školskog godini 2018./2019.
Stručni suradnici Obrtničke škole Koprivnice su prezentirali mogućnost podrške pri obrazovanju za učenike slabijeg imovinskog stanja od strane humanitarne udruge „Šegrtsko srce“ koja djeluje pri Obrtničkoj školi Koprivnica.