HR EN

Grad Koprivnica

OŠ Braća Radić - prijem

Održan prijem za uspješne sportaše Osnovne škole Braća Radić

Gradonačelnik Mišel Jakšić je danas, 6. prosinca održao prijem za učenike Osnovne škole Braća Radić, koji su na državnom natjecanju u krosu osvojili prvo i treće mjesto. Natjecanje je održano 25.i 26. studenoga u Poreču, u organizaciji Hrvatskog školskog sportskog saveza.

Uz učenike prijemu su prisustvovali ravnatelj Krešo Grgac i mentorica Jasmina Markić.

Gradonačelnik Mišel Jakšić istaknuo je kako je Koprivnica oduvijek bila grad sporta te upravo ovakvi uspjesi mladih sportaša to najbolje dokazuju. Mladim uspješnim sportašima čestitao je na ostvarenom uspjehu te zahvalio što pronose ime grada Kopirnice.

Učenici su ispričali svoje dojmove s natjecanja te napomenuli kako su sretni zbog ostvarenog rezultata, ali i stečenog iskustva koje im je ovakvo natjecanje omogućilo.

Zadovoljstvo ostvarenim rezultatom istaknuo je i ravnatelj Krešo Gragac koji je napomenuo kako je osim dobre fizičke spreme presudno bilo samopouzdanje učenika. Za to je kao posebno zaslužnu istaknuo mentoricu Jasminu Markić.

Sam put do razine državnog natjecanja nije bio nimalo lagan. Naime, učenici su pravo nastupa dobili osvojenim prvim mjestima na županijskim natjecanjima, a i na samom državnom natjecanju konkurencija je bila velika, ukupno 21 ekipa mlađih krosaša i 24 ekipe starijih krosaša borila se za naslov najboljih.

Mentorica Jasmina Markić istaknula je kako su se učenici našli pred velikim izazovom te su za ove vrhunske rezultate dali sve od sebe.

Prvo mjesto osvojili su učenici 5. i 6. razreda i to Petar Slavinić, Lovro Pavičić, David Šuster i Vilim Štubelj, a učenik Petar Slavinić uvjerljivo je prvi ušao u cilj.

Treće mjesto osvojili su učenici 7. i 8. razreda Dorijan Matijaško, Dani Canjuga, Antonio Cimerman i Luka Novak.

Ravnatelj Krešo Gragac posebno je istaknuo da je Osnovna škola „Braća Radić“ prepoznatljiva kao jedna od „najsportskijih“ osnovnih škola u državi.

Ispred Grada prijemu su prisustvovali i pročelnici Ana Mlinarić te Dario Jembrek.

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice