Održan prijem za polaznike Ratne škole „Ban Josip Jelačić“


Objavljeno: 06.12.2017 — Pregledano: 1.095 puta

Polaznici XX. naraštaja Ratne škole „Ban Josip Jelačić“ u sklopu svog studijskog putovanja širem području sjeverozapadne Hrvatske posjetili su Koprivnicu. U zgradi Gradske uprave ugostile su ih zamjenice gradonačelnika Ksenija Ostriž i Melita Samoborec te predsjednik Vatrogasne zajednice grada Koprivnice Ivan Golubić i zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe grada Koprivnice Marijan Kicivoj.

Zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž  predstavila je  Koprivnicu,  gradske projekte i buduće investicije koje se planiraju, te upoznala goste sa gospodarskom situacijom kao i razvojnim mogućnostima grada Koprivnice.

Koprivnicu je posjetilo 17 polaznika ratne škole i to visokih časnika iz Ministarstva obrane RH, Oružanih snaga RH, zatim visoki časnici iz SR Njemačke, R Makedonije, R Bosne i Hercegovine, R Slovenije, R Crne Gore i R Srbije te djelatnici Ministarstva unutarnjih poslova RH i Državne uprave za zaštitu i spašavanje. Među njima su bila i dva Koprivničanca Slavko Tucaković, glavni vatrogasni časnik Republike Hrvatske i Miroslav Puž, glavni policijski savjetnik (MUP RH).

Polaznici škole stigli su u pratnji brigadira Krešimira Trstenjaka, načelnika Ratne škole, brigadira Željka Akrapa, nastavnika u dekanatu HVU-a, o. Zorana Vujičića, vojnog kapelana na HVU i bjn Jasne Đivan Perković, časnice za izobrazbu u Ratnoj školi.

Ratna škola „Ban Josip Jelačić“ najviša je razina vojne izobrazbe u Oružanim snagama RH u kojoj se školuju pripadnici Ministarstva obrane RH i Oružanih snaga RH, drugih tijela državne uprave iz RH te pripadnici OS stranih zemalja za obnašanje najviših vojnih i civilno-vojnih dužnosti.