HR EN

Grad Koprivnica

Prijem za zapovjedništvo 117. brigade

Održan prijem za članove zapovjedništva 117. brigade Hrvatske vojske

U povodu 30. obljetnice osnutka ratne 117. brigade Hrvatske vojske u petak 8. listopada 2021. godine Mišel Jakšić, gradonačelnik i članovi Odbora za branitelje grada Koprivnice održali su prijem za članove zapovjedništva brigade. Nastavak je to obilježavanja ove značajne obljetnice koja je započela polaganje vijenaca i paljenjem svijeća kod Križa života na prostoru bivše Vojarne u Koprivnici i kod Spomenika hrvatskoj slobodi za branitelje iz Domovinskog rata i Dana koprivničkih branitelja 30. rujna, zatim prisjećanjem na Davida Piskora, žrtve raketiranja vojarne 7. listopada.

Prijemu su se odazvali brojni sudionici zapovjednih struktura ratne 117. brigade: Miroslav Blažek Kina, Zvonimir Peroš, Željko Vugrinec, Josip Nakić Alfirević, Milan Jurić, Siniša Ignjatović i Damir Vrabec, zatim ranjeni prilikom raketiranja Željko Vuljak i Milan Tot, te policajac Robert Vulić, dok su domaćini bili članovi Odbora za branitelje grada Koprivnice Ivica Jurenec, Damir Vuković, Nenad Barić, Ivica Zgrebec i Juraj Grobenski te gradonačelnik Mišel Jakšić. Zbog nemogućnosti dolaska ispričali su se Dragutin Kralj, Zvonko Beljo, Željko Ivačić, Božidar Tremski, Domagoj Alvir, Vjekoslav Mužinić, Ivan Pal, Ernest Forjan i Stanislav Lovković.

Bila je ovo prilika za prisjećanje na brojna ratna zbivanja u Koprivnici, u samoj vojarni, ali i na brojnim ratištima na kojima su sudjelovali koprivnički branitelji. Posebno emotivno je bilo za Željka Vuljaka i Milana Tota, ranjene prilikom raketiranja koprivničke vojarne, a koji su se kratko obratili prisutnima i izrazili zahvalu na pozivu.

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice