Održan prijem za članove Ronilačkog kluba Šoderica


Objavljeno: 05.12.2018 — Pregledano: 352 puta

U srijedu 5. prosinca u gradskoj upravi Grada Koprivnice održan je prijem za članove Ronilačkog kluba Šoderica koji broje mnoge uspjehe na natjecanjima tijekom cijele godine. Prijem za ronioce održale su zamjenice gradonačelnika Ksenija Ostriž i Melita Samoborec.

Tom su im prilikom zamjenice gradonačelnika čestitale na angažmanu i odličnim rezultatima koje su ostvarili tijekom godine uz želju za daljnjim sportskim uspjesima.

O klubu te njegovim aktivnostima govorio je predsjednik Kluba Stjepan Lonačar.

Klub djeluje od 1974. godine, a tijekom svog postojanja postigao je izuzetne rezultate u bivšoj državi,  ali i u tijeku postanka i nastanka Republike Hrvatske. Sa svojim sadašnjim radom također nastojimo održati taj nivo pozitivnih i vrhunskih rezultata. Klub trenutno broji 101 člana, od toga je 55 mlađih od osamnaest godina koji su svi polaznici naših tečajeva. Od aktivnosti kluba posebno smo ponosni na našu školu plivanja perajama i ronjenja koju vode treneri Božidar Flis, Jadranka Samardžić i Martina Gregurek. – rekao  je predsjednik Kluba Stjepan Lončar.

Više o rezultatima kluba govorio je trener Božidar Flis.

Klub je još u bivšoj državi bio prvak Jugoslavije kao definitivno najmanja sredina u podvodnoj orijentaciji. Tada još nismo imali bazen i nismo se mogli baviti ovim sportom kojim sada postižemo, mogu reći, vrhunske rezultate. Nakon uspostave Republike Hrvatske u par navrata naši članovi su činili i više od pola reprezentacije Hrvatske koja je sudjelovala na svjetskim i europskim natjecanjima u podvodnoj orijentaciji.  U ovom trenutku pola hrvatskih nacionalnih rekorda u plivanju perajama je naše vlasništvo. Tako su na natjecanju u Rijeci koje je održano u mjesecu studenom ove godine, natjecateljice Katja Kukec, Katarina Kerečin, Anja Rojčević i Paula Radotović skinule hrvatski juniorski rekord u štafeti 4×100 Bifin. – istaknuo je trener Božidar Flis.

Svoje rezultate na koje su i sami ponosni, zamjenicama gradonačelnika,  predstavili su natjecatelji Katja Kukec, Katarina Kerečin, Anja Rojčević, Paula Radotović,  Tristan Horvat, Tin Treščec, Leo Bradić, Mihael Šestak i Jan Vuk.

Iz kluba su također napomenuli da od važnijih aktivnosti održavaju još i tečajeve za ronioce R1, R2 i R3 na otoku Pagu koje vodi instruktor ronjenja Božidar Flis, edukaciju članova škole plivanja perajama i ronjenja, u suradnji sa Gradskim društvom Crvenog križa Koprivnica i Hrvatskim crvenim križom unazad nekoliko godina u sklopu projekta Sigurnost na vodi organiziraju se tečajevi Junior-spasilac,  stariji ronioci  članovi su Specijalističke postrojbe zaštite i spašavanja na vodi koja je formirana pri Državnoj upravi za zaštitu i spašavanje. Tradicionalno već godinama sudjeluju i na raznim eko akcijama koje se održavaju u priobalju te na rijekama i jezerima.