Održan prijam u povodu priznanja za postignute rezultate u obuci neplivača


Objavljeno: 07.11.2018 — Pregledano: 110 puta

U utorak 6. studenog 2018. godine održan je prijam za predstavnike Zajednice sportskih udruga grada Koprivnice i trenere koji rade u sklopu Male sportske škole.

Povod prijama je Plakate za obuku neplivača 2018. godine koju su ove godine za postignute rezultate u obuci neplivača dobili Zajednica sportskih udruga Grada Koprivnice i magistra kineziologije Sonja Šafar. Godišnju nagradu za postignute rezultate u obuci neplivača dodjeljuje Hrvatski savez športske rekreacije „Šport za sve“.

Velika je stvar i lijepo priznanje kad vas prepozna struka. Upravo vi ste presudni da Koprivnica danas ima i može se dičiti s time da slovi kao grad sporta. Svega toga ne bi bilo bez vas i u ime Gradske uprave od srca vam zahvaljujem – rekao je Mišel Jakšić, gradonačelnik Koprivnice.

Mala sportska škola djeluje u sklopu Zajednice sportskih udruga grada Koprivnice od 1999. godine, a inicijator osnivanja iste bio je profesor kineziologije Ivan Pal, aktualni predsjednik Gradskog vijeća.

Već sama činjenica da su tri naše trenerice edukatorice plivanja dobile nagrade govori o jednom kontinuitetu i tome da je ova sredina prepoznata kao ozbiljna sredina s ozbiljnim programom. Toga svega ne bi bilo da nisu ostvarena dva ključan elementa, a sto su stručni ljudi i podrška Grada Koprivnice – zaključio je Ivan Pal, predsjednik Gradskog vijeća grada Koprivnice i zahvalio se svima na ostvarenim odličnim rezultatima.

Mala sportska škola program obuke neplivača započela je 2001. godine, a program se sve do 2005. godine provodio na bazenima u Varaždinskim Toplicama.

Od 2006. godine nakon što su se otvorili Bazeni „Cerine“, Zajednica sportskih udruga grada Koprivnica proširila je svoj rad obuke neplivača i na djecu predškolske dobi, a od 2007. godine, među prvima u Hrvatskoj i na ranu obuku neplivača „bebe ribe“. Ponosni smo jer imamo 40 beba u programu, oko 50 predškolaraca i oko 30 osnovnoškolaca. S njima rade kineziolozi, ali imamo podršku i naših odgojiteljica s obzirom na to da radimo s djecom koja su malena, a one ih najbolje poznaju – objasnila je Marina Tomac-Rojčević, voditeljica Male sportske škole.

Voditelji grupa neprekidno se usavršavaju u radu u obuci neplivača prisustvom na stručnim skupovima diljem Hrvatske u organizaciji Hrvatskog kineziološkog saveza i objavljujući stručne radove. Upravo potvrda tome je i prestižna nagrada koju su osvojili.

Prvenstveno nagrada je vezana uz projekt „beba riba“. Program smo od početka provedbe do sada stalno nadograđivali a i dalje ga nadograđujemo. Uveli smo puno inovacija i s programom koji provodimo naša djeca već u trećem stupnju proplivaju – rekla je Sonja Šafar.

Posebno ponos na rad Male sportske škole je predsjednica Zajednice sportski udruga Grada Koprivnice Jasmina Stričević.

Ove godine prvi puta se dogodilo da i Zajednica i pojedinac dobiju nagradu, što dosita znači da smo prepoznati kao grad sporta. Zajednica je izuzetno ponosna na taj projekt Male sportske škole i voditeljicu Marinu – rekla je Jasmina Stričević, predsjednica Zajednice sportskih udruga grada Koprivnice te se također zahvalila Gradskom komunalnom poduzeću Komunalac na pružanju odlične usluge kroz bazene „Cerine“ te Gradu Koprivnici na financijskoj podršci.

Zajednica financijski prati rad 74 sportske amaterske udruge u kojima djeluje 4773 članova.

Uz gradonačelnika Jakšića i predsjednika Gradskog vijeća Pala na prijamu su prisutne bile i zamjenice gradonačelnika Melita Samoborec, Ksenija Ostriž; ispred Zajednice su prisutni bili Sunčica Kadoić-Svetec, Stanko Lovković i Miroslav Posavec, a ispred Gradskog komunalnog poduzeća Komunalac Dubravka Horvat.