HR EN

Grad Koprivnica

Održan Poslovni uzlet grada Koprivnice

Danas, 26. travnja u Gradskoj vijećnici održana je edukativna manifestacija Poslovni uzlet grada Koprivnice, u organizaciji Poslovnog dnevnika i Grada Koprivnice. Riječ je o ciklusu besplatnih i korisnih programa za poduzetnike, obrtnike, vlasnike OPG-ova i sve one koji kontinuirano usavršavanje smatraju ključem uspjeha. Događanje su otvorili Vladimir Nišević, glavni urednik Poslovnog dnevnika i gradonačelnik Mišel Jakšić.

– Očekujemo panel u kojem ćemo istaknuti važnost razvoja malog i srednjeg poduzetništva, ali također i ukazati na to da Koprivnicu ne čine samo velike poznate kompanije, nego da tu postoji i niz malih i srednjih kvalitetnih kompanija koje pridonose razvoju gospodarstva i ovog kraja i Hrvatske. Naglasak je posebno stavljen na EU fondove jer smo detektirali da se poduzetnicima taj način financiranja čini prekompliciran te da ima predug rok čekanja. Smatramo da je dobro na ovakvim mjestima progovoriti o tome koliko EU fondovi pomažu u razvoju malog i srednjeg poduzetništva. U prvoj godini kroz naše radionice prošlo je oko 7.000 ljudi, što je više nego velika brojka za jednu takvu akciju. Veseli nas da u nekim mjestima u koja dolazimo više puta, ima ljudi koji svaki put dolaze na edukaciju, što nam pokazuje da mali i srednji poduzetnici trebaju to znanje i da cijene to što radimo. – rekao je Vladimir Nišević, glavni urednik Poslovnog dnevnika.

Drago mi je da je Poslovni uzlet postao tradicija i da dobivamo puno pozitivnih povratnih informacija od poduzetnika koji sudjeluju u samim programima. Ovogodišnji program bazira se na EU fondovima i EU projektima, što je nažalost kod nas još uvijek podosta neistraženo područje. Počelo je dolaziti sve više sredstava, ali u usporedbi s onim koliko smo mogli povući, vidimo da nisu napravljeni svi dostatni iskoraci. Mi kao grad s našim Poduzetničkim inkubatorom nastojimo pomoći poduzetnicima koliko možemo te ovo predstavlja jedan dobar dodatak i dodatnu pomoć. U zadnjih par godina imamo rast obrtnika te malih i srednjih poduzetnika, ali to je proces koji nije samo ekonomsko financijski, nego tu ima i psihologije i obrazovnog momenta. Trebati će nam još podosta vremena da okrenemo priču na važnost malog i srednjeg poduzetništva i obrtništva te da se i na taj način može privređivati, zarađivati i zapošljavati ljude, a ne biti okrenut samo prema velikim gospodarskim sustavima.  – rekao je gradonačelnik Mišel Jakšić.

Nakon govora održana je panel diskusija na temu „Razvoj poduzetništva u Koprivnici i uspješno realizirani EU projekti“, na kojoj su sudjelovali lokalni stručnjaci i poduzetnici s iskustvom povlačenja novca iz fondova Europske unije.

Nastavno na panel diskusiju uslijedio je seminar pod nazivom „EU fondovi kao mogućnost financiranja za poduzetnike“. Sudionici su imali priliku naučiti što su fondovi Europske unije, koja su pravila korištenja fondova i što se sve financira. Također su predstavljeni aktualni natječaji te način informiranja, prijavljivanja i vrednovanja projekata.

Također je održana i interaktivna radionica pod nazivom „Kako napisati projektni prijedlog i dobiti sredstva iz EU fondova za male i srednje poduzetnike?“, koju je vodila Kristina Androlić, a na kojoj su sudionici imali priliku sami sudjelovati u pripremi natječajne dokumentacije.

 

Prijam građana
bez najave

Kod gradonačelnika i pročelnika,
utorkom, 15.00-17.00

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy