HR EN

Grad Koprivnica

Održan okrugli stol u sklopu projekta „Knowledge Well“

Grad Koprivnica vodeći je partner u projektu „Knowledge Well“, koji se sufinancira iz INTERREG V-A prekograničnog programa Mađarska-Hrvatska 2014.-2020. i provodi se zajedno s projektnim partnerima, gradom Hevizom i osnovnom školom Mihály Sztárai iz Pečuha.
Projektom „Knolwedge Well“ u koprivničkim će se osnovnim školama uspostaviti tri adekvatno opremljena i kompetentna centra izvrsnosti u području prirodnih, društvenih i tehničkih znanosti, čime se stvaraju uvjeti za provedbu kvalitetnih obrazovnih programa koji uvelike nadilaze zakonski propisane osnovnoškolske obrazovne standarde.

U sklopu projekta 26. studenoga 2020. održan je prvi online okrugli stol za učitelje i stručne suradnike (psihologe) u organizaciji vodećeg partnera, Grada Koprivnice. Prvom online okruglom stolu prisustvovali su projektni partneri i to s hrvatske strane Grad Koprivnica, odnosno provoditelji aktivnosti iz tri osnovne škole čiji je osnivač Grad te s mađarske strane grad Heviz, odnosno provoditelj projekta iz Osnovne škole iz Heviza i Osnovne škole Mihály Sztárai iz Pećuha.

Okrugli stol bio je podijeljen u tri grupe budući da je cilj kroz projekt razvijati prirodne, društvene i tehničke znanosti te unutar svake po dva predmeta. Unutar prirodnih znanosti razvijaju se biologija i kemija, unutar društvenih znanosti geografija i povijest dok se unutar tehničkih znanosti razvijaju matematika i IT područje.

Timovi za svaku znanost sastoje se od učitelja i psihologa te tako gledajući hrvatskog partnera, unutar tima za biologiju i kemiju sudjeluju učitelji i psiholog iz Osnovne škole Antun Nemčić Gostovinski, za geografiju i povijest sudjeluju učitelji i psihologinja iz Osnovne škole Braća Radić dok za matematiku i IT sudjeluju učitelji i psihologinja iz Osnovne škole Đuro Ester. Svaki od timova vođen je vanjskim stručnjakom za određeno područje koji ima iskustva u radu unutar centara izvrsnosti i radu s izvrsnim učenicima.

Cilj prvog okruglog stola bio je na razini cjelokupnog partnerstva definirati smjernice za razvoj programa za rad s izvrsnim učenicima odnosno razmijeniti iskustva i ideje glede razvoja programa. Kako programi za rad s darovitim učenicima nisu identični, tema okruglog stola bila je uskladiti potrebe škola i učenika s obje strane partnera te raspraviti o pripremama razvoja zajedničkih točaka unutar svih programa. Nakon prvog okruglog stola slijedi drugi okrugli stol u organizaciji mađarskog partnera OŠ Mihály Sztárai iz Pećuha čiji cilj će biti razrada zajedničkih točaka obje strane partnera unutar svakog programa koji se razvija u projektu.

Važno je i istaknuti kako će svaka od škola zahvaljujući projektu dobiti i dodanu suvremenu opremu za rad. Ukupna vrijednost projekta je 1,78 milijuna kuna, a budžet Grada Koprivnice iznosi oko 715 tisuća kuna.

Prijam građana

Kod gradonačelnika i pročelnika,
utorkom

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice