HR EN

Grad Koprivnica

Održan okrugli stol na temu obrazovanja romske djece i mladih

U OŠ „Antun Nemčić Gostovinski“, danas je održan okrugli stol u sklopu projekta „(O)drži korak: Obrazovanjem romske djece i mladih do održivog razvoja zajednice“, a na temu Postignuće i održivost projekta kojeg je nositelj Udruga Roma Korak po Korak. Projekt je to kojeg sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske, a partneri u projektu su OŠ „Fran Koncelak“ Drnje, OŠ „Antun Nemčić Gostovinski“ Koprivnica, Pučko otvoreno učilište „Korak po korak“, Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ Koprivnica i Koprivničko-križevačka županija.

Ravnatelji škola partnera projekta, socijalni pedagozi, knjižničari, roditelji i učenici, sudjelovali su u zanimljivoj i korisnoj raspravi te prezentacijama postignutih rezultata kroz vrijeme trajanja projekta koji je započeo 1. ožujka 2019., a završava 28. veljače 2020. godine. U ime Grada Koprivnice na okruglom stolu prisustvovala je pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Ana Mlinarić, a u ime Koprivničko-križevačke županije, zamjenik župana Ratimir Ljubić.

312 učenika, tridesetak učitelja i stručnih suradnika iz dvije partnerske škole steklo je saznanja dinamike stvaranja i utjecaja stereotipa i predrasuda spram pripadnika ranjivih skupina. Razvili su kompetencije za promjenu školskog okruženja u cilju stvaranja jednakih šansi za svako dijete. Sudionici edukacije „Odgoj za različitosti i poučavanje djece kojoj hrvatski nije prvi jezik“ su razvili kompetencije za rad s djecom koja ne govore hrvatski jezik kod kuće.

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice