HR EN

Grad Koprivnica

Nacionalni trening u sklopu projekta BOOSTEE-CE

Održan Nacionalni trening u sklopu projekta BOOSTEE-CE

Grad Koprivnica i Regionalna energetska agencija Sjever, uz još 11 projektnih partnera, provode projekt „Boosting energy efficiency in Central European cities through smart energy management“ pod akronimom BOOSTEE-CE.

U sklopu navedenog projekta Grad Koprivnica i Regionalna energetska agencija Sjever održali su Nacionalni trening u utorak, 17. prosinca 2019., u Pučkom otvorenom učilištu Koprivnica.

Tom prilikom predstavnici Regionalne energetske agencije Sjever i predstavnik Međimurske energetske agencije prezentirali su polaznicima treninga kroz tri modula dosadašnje rezultate projekta.

Polaznici su kroz teorijski dio i vođenu vježbu upoznati s energetskim i klimatskim planiranjem te s ISGE – om (Nacionalnim informacijskim sustavom za gospodarenje energijom). Također je predstavljena web platforma OnePlace sa svojim alatima, s primjerima dobre prakse i metodologijama za javne organe i energetske planere te je polaznicima omogućena virtualna šetnja platformom. U posljednjem modulu treninga polaznici su upoznati s dostupnim izvorima financiranja za provedbu akcije energetske učinkovitosti u javnim upravama.

Središnja Europa ima veliki potencijal za implementaciju lokalnih i regionalnih energetskih sustava zasnovanih na proizvodnji obnovljivih izvora energije i očuvanju energije, ali je važno potaknuti inicijative za poboljšanje energetske učinkovitosti. Projekt je fokusiran na poboljšanje energetske učinkovitosti u javnim zgradama s obzirom da su nerijetko oni veliki potrošači energije. Projekt BOOSTEE-CE omogućio je projektnim partnerima nabavu i razvoj jednostavnih i korisnih alata i metodologija za energetsko upravljanje. Razvojem i implementacijom 3D sustava energetskog upravljanja i pilot akcija projekt je razvio inovativni pristup prema energetskoj reviziji javnih zgrada.

Projekt je sufinanciran kroz program Interreg Central Europe, pod prioritetom 2 „Suradnja na strategijama niskog ugljika u središnjoj Europi”, specifičnom cilju “Razvoj i implementacija rješenja za povećanje EE i korištenje obnovljive energije u javnim infrastrukturama”.

 

Prijam građana

Kod gradonačelnika i pročelnika,
utorkom

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice