Održan je II sastanak fokus grupe u sklopu projekta BOOSTEE-CEE


Objavljeno: 03.12.2018 — Pregledano: 110 puta

Grad Koprivnica, Regionalna energetska agencija Sjever uz još 11 projektnih partnera provode projekt „Boosting energy efficiency in Central European cities through smart energy management- BOOSTEE-CEE.“ Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije kroz program INTERREG CENTRAL EUROPE.

U sklopu navedenog projekta u petak, 30. studenoga 2018. u organizaciji Grada Koprivnice, REA-e i HGK, županijska komora Koprivnica održan je drugi sastanak fokus grupe tijekom kojeg su predstavnici Grada Koprivnice i Regionalne energetske agencije Sjever prezentirali dosadašnje rezultate projekta. Tom prilikom ukratko je prezentiran projekt BOOSTEE-CEE, prezentirana je platforma OnePlace koja se razvija u sklopu projekta te sustav za pametno upravljanje energijom u objektima OŠ Braća Radić i DV Tratinčica, objekt Loptica.

Središnja Europa ima veliki potencijal za implementaciju lokalnih i regionalnih energetskih sustava zasnovanih na proizvodnji obnovljivih izvora energije i očuvanju energije, ali je važno potaknuti inicijative za poboljšanje energetske učinkovitosti. Projekt je fokusiran na poboljšanje energetske učinkovitosti u javnim zgradama s obzirom da su nerijetko oni veliki potrošači energije. Projekt BOOSTEE-CE omogućit će projektnim partnerima nabavu i razvoj jednostavnih i korisnih alata i metodologija za energetsko upravljanje. Razvojem i implementacijom 3D sustava energetskog upravljanja i pilot akcija, projekt će razviti inovativni pristup prema energetskoj reviziji javnih zgrada.

Ukupna vrijednost projekta je 2.279.485,52 EUR, dok proračun Grada Koprivnice iznosi 130.989,70 EUR za trogodi šnje razdoblje.