HR EN

Grad Koprivnica

Održan 8. Festival žena iz ruralnih područja Koprivničko-križevačke županije

U prepunom Domu mladih u subotu, 6. listopada održan je 8. Festival žena iz ruralnih područja Koprivničko-križevačke županije koji je organiziralo Povjerenstvo za ravnopravnost spolova u suradnji s Udrugom žena iz ruralnih područja Koprivničko-križevačke županije te pod pokroviteljstvom domaćina Grada Koprivnice.

“Ovaj je festival jedina takva manifestacija koja daje priliku ženama da se pojedinačno prezentiraju, da pokažu sve ono što rade, od primarnih zanimanja do svojih hobija, na svoju svestranost i kreativnost na što mi stavljamo poseban naglasak”, rekla je u uvodnom govoru predsjednica županijskog Povjerenstva za ravnopravnost spolova i potpredsjednica Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije Verica Rupčić.

U ime pokrovitelja i grada domaćina te kao članica žiria prisutnima se obratila zamjenica gradonačelnika Melita Samoborec.

Drago mi je da se mijenja mišljenje o ženama iz ruralnog područja.To više nisu žene koje su vezane samo uz kuhinju i poljoprivredu. To su žene koje su uistinu nositeljice društvenog i kulturnog života u svojim sredinama“, rekla je zamjenica gradonačelnika Melita Samoborec te im poručila da ne budu samozatajne jer imaju mnoga toga što nam mogu pokazati, a i naučiti nas još o nekim stvarima.

Prisutnima su se obratili i saborski zastupnik Damir Felak, pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić te zamjenik župana Ratimir Ljubić koji je ujedno i otvorio festival.

Festival ove godine nije bio natjecateljskog karaktera pa je svih jedanaest žena iz Podravine i Prigorja i jedna posebna gošća iz Austrije dobilo priznanja za svoja djela kojima su se predstavile.

Marijana Franjo iz Molvi, Mirjana Marija Horvat iz Kutnjaka, Marija Jakupčić Andročec iz Đurđevca, Natalija Jelušić iz Bojnikovca, Milica Međurečan iz Koprivnice, Terezija Nađ iz Prugovca, Dragica Osječanin iz Svetog Ivana Žabna, Tatjana Petran iz Koprivnice, Slavica Rođak iz Kloštra Podravskog, Dijana Stipčić iz Kalinovca, Jela Tudić iz Podravskih Sesveta te Anica Kostyan iz austrijskog Gradišća.

 

Prijam građana
bez najave

Kod gradonačelnika i pročelnika,
utorkom, 15.00-17.00

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy