HR EN

Grad Koprivnica

Održan 12. Međunarodni susret dječjih folklornih grupa „U bakinom krilu“.

Zamjenica gradonačelnika Grada Koprivnice Melita Samoborec sudjelovala je u subotu, 3. listopada, na svečanosti otvaranja 12. Međunarodnih susreta dječjih folklornih grupa „U bakinom krilu“. U organizaciji Folklornog ansambla Koprivnica, Susreti su se održali u sklopu jesenskih Podravskih motiva na središnjem Zrinskom trgu.

„Sretnom me čini spoznaja da imamo Folklorni ansambl Koprivnicu koja pod vodstvom naše dr. Nade Šešić dugi niz godina njeguje tradiciju i običaje naših ljudi i kraja. Moramo biti svjesni da narod bez tradicije ne postoji“, rekla je u prigodnom govoru zamjenica gradonačelnika Melita Samoborec, zahvalivši se pritom i svim ostalim društvima koja su nastupila na središnjem Zrinskom trgu.

Zamjeniku župana Ratimiru Ljubiću pripala je čast da otvori Susrete.

Dašak dječje radosti, folklorne glazbe i plesa, posjetiteljima su na središnji trg svojim nastupima donijeli HKUD „Petar Zrinski“ iz Vrbovca, KUD „Zrin“ iz Legrada i domaćin manifestacije FA Koprivnica. KUD „Klaruš“ iz Maruševca, Kulturno društvo „Podgorci“ iz Slovenije i Folklorna grupa „Hajdenjaki“ iz austrijskog Unterpullendorfa, predstavili su se kroz video snimke na velikom ekranu.

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice