HR EN

Grad Koprivnica

Od danas i službeno – Sportska dvorana Vinko Zember

Tijekom današnjeg prijepodneva ispred nove sportske dvorane OŠ „Đuro Ester“ održana je svečanost otkrivanja natpisa s imenom istaknutog sportskog i školskog djelatnika, legende koprivničkog sporta Vinka Zembera. Svečanosti su uz brojne školarce, nastavnike i predstavnike medija, nazočili članovi obitelji Zember. Čast da otkriju natpis pripala je praunukama Nori i Ziti, uz pomoć unuka Maše i Adele.

Uvodnim se riječima prva obratila ravnateljica OŠ „Đuro Ester“ Sanja Prelogović, koja nije krila zadovoljstvo ovim događajem, ali i samom dvoranom u kojoj učenici uživaju vježbajući već više od godinu dana.

„Vinko Zember počeo je raditi na tadašnjoj III osnovnoj školi 1962. godine. Kao učitelj je radio punih 18 godina, nakon čega 1980-te postaje direktor Škole sve do 1990. kada odlazi u mirovinu. Svojim znanjem, upornošću, strpljivošću i samozatajnim savjesnim radom plijenio je srca mnogih učenika, roditelja i kolega. Bio je primjer uzornog učitelja i čovjeka kakvog bi si poželjelo svako mjesto ili grad“, kazala je ravnateljica Prelogović, istaknuvši kako je Vinkova želja bila izgradnja sportske dvorane za našu školu, koja se u konačnici i ostvarila.

Eva Krajina i Šimun Vidaković recitirajući svoje vlastite pjesme uljepšali su današnju svečanost otkrivanja natpisa imena na sportskoj dvorani te u govor uveli Zemberovu unuku, Adelu Zember Antolić. Istakla je njegovu skromnost, zajedništvo, dosljednost poslu i rad s djecom te su im zbog današnjeg dana srca ispunjena velikom srećom i zadovoljstvom.

„Čast i ponos su zapravo riječi kojima se može opisati kako se danas osjeća cijela moja obitelj. Ponosni smo na našeg Dedu, na našeg Vinka Zembera, na osobu koja je u život koprivničkog sporta, u život ove škole, u život čitavog grada, zapravo utkala svoje najbolje godine, predanim radom poklonila cijelo svoje biće, svoje sportsko znanje, ali i svoje životne mudrosti. Svega toga ne bi bilo bez njegove Bubice”, rekla je Zember Antolić, zahvalivši se još jednom svima koji čuvaju uspomenu na Vinka.

Uime Grada Koprivnice svečanosti otkrivanja imena dvorane prisustvovao je i gradonačelnik Mišel Jakšić. Istakao je važnost izgradnje ove dvorane, ne samo za školu, već za cijeli grad i razvoj sporta općenito.

„Hvala onome što nas je danas sve ovdje okupio. Nadam se da nas odnekud gleda i prati. Kad je netko toliko od sebe dao za ovu školu, za naš rukomet i nogomet te cijeli sport na koji smo toliko ponosni, ali i kad se toliko dao za antifašizam i za prihvaćanje različitosti u svakome od nas, mislim da je najmanje što možemo svi zajedno učiniti, da ova dvorana nosi upravo njegovo ime. To je ime velikog Koprivničanca, velikog nastavnika, velikog sportaša i velikog humanista Vinka Zembera i upravo to je baš onako kako treba biti“, zaključio je u svome govoru gradonačelnik Jakšić.

Svečanosti otkrivanja natpisa s imenom koprivničke legende Vinka Zembera uime GKP Komunalac prisustvovale su predsjednica Uprave Nataša Tetec i članica Uprave Dubravka Horvat.

Inače, 2003. godine Gradsko vijeće Grada Koprivnice Vinku Zemberu dodijelilo je Medalju Grada Koprivnice za iznimne zasluge u promicanju sporta u Gradu Koprivnici.

Preminuo je 28. veljače 2021. godine u 91. godini života.

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice