Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije proslavila 20 godina rada


Objavljeno: 12.02.2018 — Pregledano: 367 puta

Danas 12. veljače obilježeno je 20 godina djelovanja Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije. Komorski ured radom je započeo 1. ožujka 1998. godine i djelovao je na području Koprivničko-križevačke i Bjelovarsko-bilogorske županije.
S obzirom na to da smo imali mali broj obrtnika, shvatili smo da uspješno možemo raditi jedino tako da razvijamo partnerske odnose na lokalnoj razini te da imamo dobre odnose s našom krovnom organizacijom Hrvatskom obrtničkom komorom i resornim ministarstvom – rekao je Zvonko Pecikozić, predsjednik županijske Obrtničke komore i napomenuo kako im je od samih početaka cilj bio razvoj Komore kao kvalitetne organizacije obrtnika koja predstavlja njihove interese.
Trenutno na području županije u sklopu Komore djeluje 1250 obrtnika, a u obrtništvu je zaposleno oko 3200 radnika s ostvarenim prihodom od 1,1 milijardu kuna čime predstavljaju značajnu gospodarsku snagu županije.
Na svečanosti je posebno istaknuto kako je Komora tijekom svoga rada proveli 30 projekata financiranih nacionalnim sredstvima, četiri financirana sredstvima Europske unije te je na osam europskih projekata bila partner.
Ispred Grada Koprivnice svečanosti su prisustvovali gradonačelnik Mišel Jakšić i predsjednik Gradskog vijeća Ivan Pal. Ispred Koprivničko-križevačke županije prisutni su bili župan Darko Koren i zamjenici župana Darko Sobota i Ratimir Ljubić, dok je ispred Ministarstva poduzetništva i obrta prisutna bila Ana Mandac, pomoćnica ministra.