Objavljen prvi newsletter projekta BOOSTEE-CE


Objavljeno: 13.11.2017 — Pregledano: 798 puta

Grad Koprivnica uz još 13 projektnih partnera provodi projekt „Boosting energy efficiency in Central European cities through smart energy management“ – BOOSTEE-CE. Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije kroz program INTERREG CENTRAL EUROPE.

S obzirom da središnja Europa ima velik potencijal za implementaciju lokalnih i regionalnih energetskih sustava zasnovanih na proizvodnji energije iz obnovljivih izvora energije i racionalnom korištenju Energije, projektni partneri projektom žele potaknuti inicijative za poboljšanje energetske učinkovitosti. Javne zgrade kao često veliki potrošači energije fokus su ovog projekta. Projekt BOOSTEE-CE omogućit će javnim institucijama nabavu i razvoj jednostavnih i korisnih alata i metodologija za energetsko upravljanje s potencijalom replikacije na ostale zgrade i objekte na područjima gradova i županija (regija). Razvojem i implementacijom 3D sustava energetskog upravljanja i pilot akcijama, projekt će razviti inovativni pristup prema energetskoj reviziji i upravljanju javnim zgradama.

Više informacija o projektu dostupno je na http://www.interreg-central.eu/Content.Node/BOOSTEE-CE.html, dok se na sljedećoj poveznici nalazi se prvi newsletter projekta: https://koprivnica.hr/wp-content/uploads/2017/11/BOOSTEE_Newsletter_01-HR.pdf